Autor:

Špenátové kuře (králík)

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
2 porce = dvě stehna, 4 paličky...
 
Máslo 30 g
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule
menší
1 ks
Listový špenát
čerstvý nebo mražený
200 g
Česnek
nasekaný
2 stroužek
Vývar
cca
100 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Gorgonzola
nebo Niva
 
Špenátové kuře (králík)

Postup přípravy:

Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát, přilijeme vývar a zvolna pod poklicí dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou, ke špenátu přilijeme smetanu, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr (cca 80-100 gramů), který necháme rozpustit a varem omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Pokud nám během přípravy omáčky maso zchladlo, dáme ho do ní ještě na chvíli prohřát.

Podáváme s těstovinami, rýží, špeclemi, gnocchi nebo bramborem a pokud chceme, můžeme na talíři přizdobit ještě trochou sýru.

Stejně jako kuře můžeme připravit například králičí stehna. Postup bude stejný jen doba dušení bude o něco delší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Novoroční menu pro přátele: Blýskněte se hned na Nový rok! Články z

Komentáře k receptu: Špenátové kuře (králík)

Komentáře

  1. Iva Jansová   16.11.2016 | 13:45 | reagovat |

    Vynikající :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web