Autor:

Špenátové holandské koule

Střední
Ingredience
Špenátový protlak - mražený
se smetanou
1 balíček
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cihla 300 g
Hladká mouka 1 lžíce
Slunečnicový olej  
Trojobal
Hladká mouka 80 g
Vejce 2 ks
Strouhanka 80 g
Tatarská omáčka
Majonéza 3 lžíce
Mléko
na zředění
2 lžička
Česnek 1 stroužek
Petrželka 1 lžíce
Špenátové holandské koule

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.

Podáváme s brambory a tatarkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Špenátové holandské koule

Komentáře

  1. Hrma   21.08.2014 | 17:39 | reagovat | závadný

    "přidáme nahrubo strouhanou cihlu" - u souseda na zahradě jsem jednu našel, ale zajímalo by mě, jak se vám podařila nastrouhat? :-)

  2. jafin@seznam.cz   23.05.2013 | 19:47 | reagovat | závadný

    Milé kuchařky,
    nevím,kde jsem udělala chybu,ale strašně špatně se mi to obalovalo,pak se mi to na pánvi téměř rozteklo,ale chuťově to bylo vynikající.Zůstalo mi ještě šest karbanáítků,tak jsem je dala do ledničky a zítra je ještě jednou obalím a použiji jinou pánev.Třeba to dopadne lépe..o))))Jinak u mě velká 1 za skvělou chuť. ;-)

  3. Simča Sládková   09.12.2009 | 18:28 | reagovat | závadný

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  4. michal jakouš   09.12.2009 | 13:41 | reagovat | závadný

    VÝBORNÉ JEN JSEM MUSEL DÁT VÍCE MOUKY DO JÍŠKY PONĚVADŽ TO BYLO MOC TEKUTÉ

  5. Věrka Růžičková   09.04.2008 | 11:37 | reagovat | závadný

    To, že se při smažení nafouknou a pak zase vyfouknou, neboli jako splasknou, to dělá sýr. Kdo zná sýrové smažené količky, tam se to taky tak děje a tam se dává jen sýr. On teplem nabyde a jak chladne, tak se zmenší. Věrka.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web