Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 2
      lžíce polévkové koření
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička kari
    • 2
      ks feferonka
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé.
2
Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku, solamyl, kari koření a nasekané papričky rozmícháme v míse, přidáme připravené maso, promícháme a necháme uležet v chladničce 1-2 dny. Maso občas promícháme.
3
Před přípravou rozehřejeme na pánvi olej a řízky postupně smažíme za stálého míchání 6-8 minut.
4
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    24. 10. 2010 17:34

    Možná je na tom "čínského" ta úprava masa - že se nakrání na malé kousky, tím je čínská kuchyně proslulá. A pak také to naložení masa do směsi solamylu, vejce, magi a worchestru.... Jinak nevím....

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 10. 2010 15:32

    Nevím,co je na tom čínského,ale je to výborné.Nejraději s bramborovou přílohou.... .

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    29. 9. 2006 10:14

    óh to je jednoduché a určitě bude moc dobré, dávám do oblíbených a v brzké době vyzkouším