Lístkoví šneci se sýrem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • kečup - jemný
    • 100
      g cihla
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g salám Jemně sekaný - lepší je nějaký tvrdý aromatický - třeba paprikáš a podobně
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • papír na pečení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto na tenko rozválíme, potřeme kečupem a posypeme směsí sýrů se salámem, směs můžeme ještě dosolit. Pořádně přimáčkneme do těsta a sbalíme do tenké dlouhé roládky. Krájíme na jeden centimetr a dáváme na papír na pečení na plech. Potřeme vajíčkem a v horké troubě pečeme do růžova.
2
Tahle mňamka je rychlé hotová a je výborná teplá i studená. Doporučuju dělat ze dvou dávek!
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marasaf
    marasaf |

    14. 10. 2015 15:36

    Opravdu vinikající... se slaninkou ještě lepší

  • Gábina Stárková
    Gábina Stárková |

    5. 12. 2014 08:01

    Pekla jsem je včera na oslavu a všem moc chutnaly <:-) .Děkuji

  • prťavec
    prťavec |

    8. 8. 2012 10:39

    Jsou moc dobré :-).. přiznám se, že jsem si náplně udělala po svém, ale i tak jsem sklidila úspěch :-).. Listové těsto jsem rozdělila na tři části: 1. část- přidala jsem slaninu, rozmixovaná rajčata+ oregáno, pepř a sůl, nastrouhanou nivu, nastrouhaný eidam. 2. část- šunka, brusinky, hermelín, sůl, pepř a trochu oregána ( jen na dochucení ;-) ) 3. část- šunka, trochu brusinek, nastrouhaná niva, rozmixovaná rajčata+oregáno, pepř a sůl bylo toho na dva plechy a přítel je málem slupnul na posezení :-)

  • Ladia
    Ladia |

    11. 6. 2012 20:28

    Toho salámu i sýra (může být jakýkoliv) rozhodně 2-3x více... a posypat oregánem :-)

  • Iveta
    Iveta |

    29. 6. 2011 13:25

    Vyzkousejte rozvalet listove testo namletymi skvarkami,zamotat a upect.MNAMKA nejlepsi. :-P

  • Tereza T
    Tereza T |

    20. 4. 2011 12:32

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    20. 4. 2011 07:36

    Prosím o přeřazení do nějaké rozumné kategorie např. chuťovky - slané.

  • Michala Polenská
    Michala Polenská |

    10. 9. 2008 12:51

    Výborná věc! Upekla jsem na vlastní svatbu a mělo to obrovský úspěch, jen z časového důvodu jsem to nestrouhala - šunka a sýr na plátky, nic se nehrnulo. A dělala jsem ještě variantu - slanina, sýr a hořčice + posypat kořením navrchu a trošku soli. Moooc dobré!

  • Di
    Di |

    2. 5. 2007 19:11

    Nejen skvělé na chuť, ale také úžasně pohledné! Náplň se mi vůbec nehrnula - přimáčkla jsem jí dle rady autorky. Použila jsem na to váleček: na náplň jsem položila mikrotenový sáček a hezky převálela. Určitě zkusím další varianty. A dám samozřerjmě jedničku.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2006 11:39

    Tomu se říká silvestrovská rychlovka !!!

  • Ivana L.
    Ivana L. |

    12. 10. 2006 01:17

    Tak to my přidáváme i papriku syrovou a cibuli.Těsto se sice hůře krájí ale je to výborné.Pokud něco vypadne nevadí,položíme nahoru a je to.

  • Iva
    Iva |

    9. 1. 2006 07:36

    Já na těsto dám plátky sýra salámu a ještě ten salám potřu hořčicí.Jen se po tom zapráší.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2005 12:04

    Tak tohle bude super na Silvestra....konečně něco jiného než jednohubky.

  • Erika
    Erika |

    4. 7. 2005 12:03

    Hm, nedávno jsem na jedné svatbě ochutnala variantu s nasekanými vlašskými ořechy a sýrem - prostě chuťový orgasmus!!! ;-)

  • VERA
    VERA |

    30. 6. 2005 23:31

    Vyzkoušela jsem,ale nádivka se stále hrnula kupředu,tak jsem pokladla šunkou a plátky sýru a šlo to lépe.Vrch jsem posypala oregánem.Jinak doporučuji buď dělat rovnou z více dávek nebo ho rodině nikdy neukazovat!Nestačí ani vychladnout!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    3. 6. 2005 12:52

    Při 180°C a odhadem tak patnáct minut, až zezlátnou...Ale to poznáte okem.

  • Xym
    Xym |

    31. 5. 2005 12:56

    ako dlho sa to pecie a pri akej teplote_

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    20. 4. 2005 20:42

    Doplňuji ještě variantu pro milovníky špenátu. Špenát rozmrazíme a na cedníky z něj slijeme všechnu vodu, ochutíme solí a drceným česnekem a natřeme na těsto místo kečupu, pak dáme sýr a postupujemem klasicky.U varianty s kečupem je možné přidat do sýra jemně posekané olivy.

  • Lenka
    Lenka |

    20. 4. 2005 13:15

    no hlavně, že všichni víme "vo co de", né? (-:Recept je výborný!

  • chodové
    chodové |

    31. 3. 2005 08:27

    U nás zase lískové těsto ...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    31. 3. 2005 07:04

    Máte pravdu. To jen mně se občas zafixuje nějaký zlomek nářečí, které jsem slýchala od babičky a prostě to pak v hlavě vězí...

  • Anonym
    Anonym |

    31. 3. 2005 02:07

    Používají se oba názvy... Dobromila je Rettigová a ne Retigová

  • dobromila retigová
    dobromila retigová |

    30. 3. 2005 12:40

    těsto je listové a ne lístkové