Gurmánská krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek plátky krkovičky bez kosti větší
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika lze zkombinovat s pálivou
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      stroužek česnek jemně rozetřený
    • 1
      lžička koriandr - mletý nebo drcený, dle chuti, cca
    • 1
      lžička sůl necelá
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila.
2
Z oleje, papriky, česneku, koriandru a soli si umícháme hladkou kašičku, kterou plátky krkovice potřeme, naskládáme na sebe do misky a necháme alespoň 12 hodin marinovat, nejlépe však přes noc v chladnu do druhého dne.
3
Pak krkovičku připravíme dle chuti: smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran, na rozpáleném grilu (hodinu před grilováním vyndáme z chladna) či v troubě pečenou na 200 stupňů nejprve 25 minut zakrytou a poté odkrytou dopéct doměkka a dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem, zeleninovým salátem...
Zařazení: Maso Grilování Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka Vodičková
    Hanka Vodičková |

    24. 11. 2016 16:41

    Připravila jsem si jí už včera. S pečenýma bramborama byla výborná.

  • Irča
    Irča |

    30. 5. 2016 12:30

    Koriandr nepoužívám, tak jsem dala kmín. Bylo to luxusní <3 přítel mlaskal a já s ním :-D

  • Formánková
    Formánková |

    21. 1. 2016 14:36

    Byla skvělá,smažila jsem jí a dala s bramborem.