Autor:

Vejce En Cocotte

25 minut PT0H25M
Snadné
Ingredience
Máslo  
Vejce 4 ks
Smetana ke šlehání 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si 4 malé ohnivzdorné misky a vytřeme je máslem. Dno trochu osolíme a opepříme. Opatrně rozbijeme vejce do každé z misek, aby se nám žloutek neroztekl.

Pokapeme lžící smetany (můžeme místo toho použít i 1/2 lžičky rozehřátého másla; kdo má rád, může obojí) přes povrch vejce. Dáme do dostatečně hlubokého pekáčku a vlijeme do něj horkou vodu, aby dosahovala tak polovinu misek. Pečeme zhruba 12-15 minut.Podáváme s toustem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Vejce En Cocotte

Komentáře

  1. Michaela Atherton   16.04.2006 | 19:03 | reagovat |

    Ja jsem pouzila skoro 10cm vysoke misky, tudiz obsah vody se mi opravdu behem 15 min nevyparil. Vejce v zaveru vypada jako sazena vejce.

  2. Eva   14.04.2006 | 17:46 | reagovat |

    Můžu se zeptat, jak má vypadat výsledek, tj. jestli tam má nějaká voda zůstat a jak má vypadat to vajíčko? Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web