Vejce En Cocotte

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
25 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si 4 malé ohnivzdorné misky a vytřeme je máslem. Dno trochu osolíme a opepříme. Opatrně rozbijeme vejce do každé z misek, aby se nám žloutek neroztekl.
2
Pokapeme lžící smetany (můžeme místo toho použít i 1/2 lžičky rozehřátého másla; kdo má rád, může obojí) přes povrch vejce. Dáme do dostatečně hlubokého pekáčku a vlijeme do něj horkou vodu, aby dosahovala tak polovinu misek. Pečeme zhruba 12-15 minut.Podáváme s toustem.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    16. 4. 2006 19:03

    Ja jsem pouzila skoro 10cm vysoke misky, tudiz obsah vody se mi opravdu behem 15 min nevyparil. Vejce v zaveru vypada jako sazena vejce.

  • Eva
    Eva |

    14. 4. 2006 17:46

    Můžu se zeptat, jak má vypadat výsledek, tj. jestli tam má nějaká voda zůstat a jak má vypadat to vajíčko? Díky