Autor:

Vejce En Cocotte

25 minut PT0H25M
Snadné
Ingredience
Máslo  
Vejce 4 ks
Smetana ke šlehání 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si 4 malé ohnivzdorné misky a vytřeme je máslem. Dno trochu osolíme a opepříme. Opatrně rozbijeme vejce do každé z misek, aby se nám žloutek neroztekl.

Pokapeme lžící smetany (můžeme místo toho použít i 1/2 lžičky rozehřátého másla; kdo má rád, může obojí) přes povrch vejce. Dáme do dostatečně hlubokého pekáčku a vlijeme do něj horkou vodu, aby dosahovala tak polovinu misek. Pečeme zhruba 12-15 minut.Podáváme s toustem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Vejce En Cocotte

Komentáře

  1. Michaela Atherton   16.04.2006 | 19:03 | reagovat |

    Ja jsem pouzila skoro 10cm vysoke misky, tudiz obsah vody se mi opravdu behem 15 min nevyparil. Vejce v zaveru vypada jako sazena vejce.

  2. Eva   14.04.2006 | 17:46 | reagovat |

    Můžu se zeptat, jak má vypadat výsledek, tj. jestli tam má nějaká voda zůstat a jak má vypadat to vajíčko? Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web