Belgické vafle

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
25 minut
8
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 170
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce moučkový cukr na posypání
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 7
      lžíce máslo
    • 150
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny a zašlehejte máslo. Střídavě s mlékem zapracujte suchou směs. Vafl ovač potřete trochou másla a nalijte do něj malou naběračku těsta – počítejte s tím, že těsto během smažení nabude na objemu. Pečte asi 5 minut dozlatova. Před pečením další várky opět potřete pečicí plochu máslem. Ihned po vyndání lehce pocukrujte.
Zařazení: Chuťovky Moučníky

Komentáře k receptu

  • Mm
    Mm |

    15. 3. 2017 11:03

    To je ale divný recept. Vůbec není uvedený cukr do těsta, ten jsem dala dle oka, ale přoč je máslo na lžíce? To jsem ještě neviděla. Jako rozpuštěné? Je ho psáno skoro víc než mouky, kdybych dala opravdu sedm lžic tuhého másla. Výsledek chutná hodně jako palačinkové těsto, jen mastnější. Není to ta správná nadýchaná, trochu piškotově chutnající, vafle.