Autor:

Tvarohové palačinky s čokoládou

Snadné
Na palačinky
Mléko 1 l
Hladká mouka 400 g
Vejce 4 ks
Sůl  
Olej  
Na náplň
Netučný tvaroh 500 g
Vanilkový cukr  
Moučkový cukr 2 lžíce
Mléko 2 lžíce
Citronová kůra
sušená
1 ks
Tvarohové palačinky s čokoládou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko, citronovou kůru a utřeme vařečkou nebo našleháme elektrickými metlami dohladka. V hrnku rozkvedláme mléko, vejce, sůl a potom za stálého míchání přisypáváme mouku, až vznikne řídké těsto.

Pánev zahřejeme, vymastíme a nalijeme na ni trochu těsta, palačinky mají být tenké jako papír. Pečeme po obou stranách dozlatova a hotové palačinky udržujeme teplé. Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do hrnku, přidáme lžíci vody a ve vodní lázni rozpustíme. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky.

Tvarohovou směsí naplníme mikrotenový sáček s ustřihnutým růžkem. Na okraj každé palačinky nastříkáme trochu tvarohu, stočíme je, polijeme čokoládou, posypeme kokosem a ozdobíme mandarinkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.5 18 5 1
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové palačinky s čokoládou

Komentáře

  1. míša   04.10.2016 | 16:20 | reagovat |

    co takhle veganske podle oka mleko rostline a hl .mouka a prasek do peciva s vinnym kamenem a sul a malinko cukru jsou super a krasne se delaj <3

  2. machtí   20.11.2015 | 0:41 | reagovat |

    Hm, lidi nevím proč se tolik bojíte tuku, tloustne se po škrobech a ty jsou dneska hlavně v těch netučných výrobcích, dokonce i v jogurtu. Nějaký omezený množství tuku člověk potřebuje, některé vitamíny se v ničem jiném nerozpouští. Ani to "jedovaté" sladké tolik nevadí, když si člověk po jídle vyčistí zuby. Největší sajrat na přibírání na váze je modifikovaný škrob. doma udělané palačinky mohou být klidně i mastnější, je to chutné a neškodí.

  3. Ivona   16.05.2012 | 11:43 | reagovat |

    Také těsto na palačinky u nás amolety nevážím, smažím je už od 15 let, na základní škole jsme měli hodiny vaření a byl to můj první úspěšný recept, ráda na to vaření vzpomínám :-) .
    U nás je nejoblíbenější jem pocukrovat moučkovým cukrem a k tomu rozmačkané čerstve jahody s cukrem a smetanou, ale nepohrdneme i jinou náplní. 8-)

  4. Markéta   09.05.2012 | 10:33 | reagovat |

    my palačinky plníme Bobíkeem nebo Pribiňákem a broskvemi (lepší jsou přezrálé čerstvé, ale nepoohrnem ani kompotovanými :-)

  5. Ruda   30.12.2011 | 0:38 | reagovat |

    Nic nevážím, vše přiměřeně a že je dělám jen 2x do roka jsou mňamkový. Odnaučte se konečně vážit :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web