Autor:

Tvarohové palačinky s čokoládou

Snadné
Na palačinky
Mléko 1 l
Hladká mouka 400 g
Vejce 4 ks
Sůl  
Olej  
Na náplň
Netučný tvaroh 500 g
Vanilkový cukr  
Moučkový cukr 2 lžíce
Mléko 2 lžíce
Citronová kůra
sušená
1 ks
Tvarohové palačinky s čokoládou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko, citronovou kůru a utřeme vařečkou nebo našleháme elektrickými metlami dohladka. V hrnku rozkvedláme mléko, vejce, sůl a potom za stálého míchání přisypáváme mouku, až vznikne řídké těsto.

Pánev zahřejeme, vymastíme a nalijeme na ni trochu těsta, palačinky mají být tenké jako papír. Pečeme po obou stranách dozlatova a hotové palačinky udržujeme teplé. Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do hrnku, přidáme lžíci vody a ve vodní lázni rozpustíme. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky.

Tvarohovou směsí naplníme mikrotenový sáček s ustřihnutým růžkem. Na okraj každé palačinky nastříkáme trochu tvarohu, stočíme je, polijeme čokoládou, posypeme kokosem a ozdobíme mandarinkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
2
3.96 25 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 25x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové palačinky s čokoládou

Komentáře

  1. míša   04.10.2016 | 16:20 | reagovat | závadný

    co takhle veganske podle oka mleko rostline a hl .mouka a prasek do peciva s vinnym kamenem a sul a malinko cukru jsou super a krasne se delaj <3

  2. machtí   20.11.2015 | 0:41 | reagovat | závadný

    Hm, lidi nevím proč se tolik bojíte tuku, tloustne se po škrobech a ty jsou dneska hlavně v těch netučných výrobcích, dokonce i v jogurtu. Nějaký omezený množství tuku člověk potřebuje, některé vitamíny se v ničem jiném nerozpouští. Ani to "jedovaté" sladké tolik nevadí, když si člověk po jídle vyčistí zuby. Největší sajrat na přibírání na váze je modifikovaný škrob. doma udělané palačinky mohou být klidně i mastnější, je to chutné a neškodí.

  3. Ivona   16.05.2012 | 11:43 | reagovat | závadný

    Také těsto na palačinky u nás amolety nevážím, smažím je už od 15 let, na základní škole jsme měli hodiny vaření a byl to můj první úspěšný recept, ráda na to vaření vzpomínám :-) .
    U nás je nejoblíbenější jem pocukrovat moučkovým cukrem a k tomu rozmačkané čerstve jahody s cukrem a smetanou, ale nepohrdneme i jinou náplní. 8-)

  4. Markéta   09.05.2012 | 10:33 | reagovat | závadný

    my palačinky plníme Bobíkeem nebo Pribiňákem a broskvemi (lepší jsou přezrálé čerstvé, ale nepoohrnem ani kompotovanými :-)

  5. Ruda   30.12.2011 | 0:38 | reagovat | závadný

    Nic nevážím, vše přiměřeně a že je dělám jen 2x do roka jsou mňamkový. Odnaučte se konečně vážit :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web