Autor:

Kiwi řezy

60 minut PT0H60M
Snadné
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 5 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 špetka
Náplň
Zakysaná smetana 1 ks
Šlehačka 1 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Kiwi  
Poleva
Puding 1 ks
Kiwi sirup  
Voda 1/2 l
Kiwi řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí potřeme náplní z ušlehané smetany smíchané ze zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poklademe plátky oloupaného kiwi. Podle chuti osladíme 1/2 l vody kiwi sirupem, pridáme vanilkový pudink, uvaříme.

Po vychladnutí polejeme ovoce a dáme vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Kiwi řezy

Komentáře

  1. SKSandy   28.03.2013 | 21:14 | reagovat |

    Asi to budou ty, které dělávám a jsou naprosto luxusní. Napíšu zde recept trošku jinak.
    250 g hladké mouky
    1/2 balíčku prášku do pečiva
    4 vejce
    250 g cukru
    10 lžic vlažné vody
    10 lžic oleje

    5 kusů kiwi
    1 šlehačka 31%
    2 zakysané smetany 15%
    100 g cukru

    1 vanilkový pudink
    1/2 l vody
    1 dl šťávy z kiwi (nebo jedno celé rozmačkat)
    1 lžíce cukru

    Kdo má problém s polevou - vaří se prostě jako pudink, ale místo mléka je voda. A přidává se ta šťáva z kiwi nebo rozmačkané jedno kiwi. Krásně to zhoustne. Řezy se polévají ještě teplou polevou, ne však horkou!

    Přidám foto :-)

    1. Monika   26.06.2014 | 21:02 | reagovat |

      :-) super, děkuji :-)

  2. Jana   26.02.2011 | 13:46 | reagovat |

    Těsto krásné, ae nápln mi vubec nešla udělat.

  3. Lenka Juříková   03.03.2010 | 19:11 | reagovat |

    výborné, řadím mezi oblíbené. děkuji paní wendy za tip s kyselinou citronovou - když jsem si představila kiwi sirup se všemi "éčky" a barvivy, tak se mi do řezů moc nechtělo, ale s tou kyselinou to je bezva a o barvu se postará samotné kiwi. jenom příště nebudu krájet plátky, ale malinké kostečky - plátky se hůř porcují lžičkou, hlavně dětem

  4. petra kubrychtova   26.01.2009 | 12:48 | reagovat |

    opravdu jsou vynikající děláme je už leta jen ti naši zmlsaní chlapi trochu recept pozměnili a místo kiwi dáváme kompotované broskve a mandarinky (broskve pokrájet) a to želé na to potom vaříme z toho sirupu co zbyl po ovoci když je ho málo dolijeme vodou.je to u nás buchta č.1 a tím žele to poléváme hned rodina by nevydržela a do šlehačky také přidávám ztužovač,

  5. wendy   23.08.2005 | 23:27 | reagovat |

    Já ve vodě uvařím jen pudink s vodou a pak přidám špetku kyseliny citronový, dostane to pak výbornou chuť, že není nouze o zájemce na vylízání hrnečku :c)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web