Kiwi řezy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • kiwi
  • Poleva
    • 1
      ks puding
    • kiwi sirup
    • 0,5
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí potřeme náplní z ušlehané smetany smíchané ze zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poklademe plátky oloupaného kiwi. Podle chuti osladíme 1/2 l vody kiwi sirupem, pridáme vanilkový pudink, uvaříme.
2
Po vychladnutí polejeme ovoce a dáme vychladit.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    26. 6. 2014 21:02

    :-) super, děkuji :-)

  • SKSandy
    SKSandy |

    28. 3. 2013 21:14

    Asi to budou ty, které dělávám a jsou naprosto luxusní. Napíšu zde recept trošku jinak. 250 g hladké mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 4 vejce 250 g cukru 10 lžic vlažné vody 10 lžic oleje 5 kusů kiwi 1 šlehačka 31% 2 zakysané smetany 15% 100 g cukru 1 vanilkový pudink 1/2 l vody 1 dl šťávy z kiwi (nebo jedno celé rozmačkat) 1 lžíce cukru Kdo má problém s polevou - vaří se prostě jako pudink, ale místo mléka je voda. A přidává se ta šťáva z kiwi nebo rozmačkané jedno kiwi. Krásně to zhoustne. Řezy se polévají ještě teplou polevou, ne však horkou! Přidám foto :-)

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2011 13:46

    Těsto krásné, ae nápln mi vubec nešla udělat.

  • Lenka Juříková
    Lenka Juříková |

    3. 3. 2010 19:11

    výborné, řadím mezi oblíbené. děkuji paní wendy za tip s kyselinou citronovou - když jsem si představila kiwi sirup se všemi "éčky" a barvivy, tak se mi do řezů moc nechtělo, ale s tou kyselinou to je bezva a o barvu se postará samotné kiwi. jenom příště nebudu krájet plátky, ale malinké kostečky - plátky se hůř porcují lžičkou, hlavně dětem

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    26. 1. 2009 12:48

    opravdu jsou vynikající děláme je už leta jen ti naši zmlsaní chlapi trochu recept pozměnili a místo kiwi dáváme kompotované broskve a mandarinky (broskve pokrájet) a to želé na to potom vaříme z toho sirupu co zbyl po ovoci když je ho málo dolijeme vodou.je to u nás buchta č.1 a tím žele to poléváme hned rodina by nevydržela a do šlehačky také přidávám ztužovač,

  • wendy
    wendy |

    23. 8. 2005 23:27

    Já ve vodě uvařím jen pudink s vodou a pak přidám špetku kyseliny citronový, dostane to pak výbornou chuť, že není nouze o zájemce na vylízání hrnečku :c)

  • Světluška
    Světluška |

    1. 7. 2005 03:23

    Tyto Kiwi řwzy jsou super.Dělávám je už léta.Jen mám těsto ze 4 vajíček,teda je tenčí těsto.Díky za nápad s kiwi sirupem.Dělávám to s kiwi práškem nebo vitacitem.

  • sisi
    sisi |

    13. 6. 2005 10:39

    V sobotu jsem dělala, jen místo kiwi jsem dala jahody a jahodový puding.Ušlehala jsem slehačku do tuha , plus zakysaná smetana a nic neutíkalo.Můžu doporučit, fakt dobré.

  • Jana Spackova
    Jana Spackova |

    12. 6. 2005 16:03

    Pridavam do slehacky ztuzovac a nebo kysanou smetanu ta to taky podrzi :-)

  • Di
    Di |

    9. 6. 2005 17:49

    Kdysi jsem tyto řezy udělala. Nebyly špatné, ale šlehačková náplň trochu "utíkala". Co s tím?

  • Jana Spackova
    Jana Spackova |

    8. 6. 2005 18:05

    Tyto rezy delam a jsou vyborne,upeceny piskot potiram tence marmeladou aby nebyl moc mokry.Neni sladky a je osvezujici.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    2. 6. 2005 19:38

    Tyto řezy mám napsané, ale ještě jsem je nezkoušela. V mém receptu se doporučuje piškot natřít smetanou + kiwi a dát do lednice. Druhý den nalít puding.Těžko říct, který postup je lepší.