Autor:

Kiwi řezy

60 minut PT0H60M
Snadné
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 5 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 špetka
Náplň
Zakysaná smetana 1 ks
Šlehačka 1 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Kiwi  
Poleva
Puding 1 ks
Kiwi sirup  
Voda 1/2 l
Kiwi řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí potřeme náplní z ušlehané smetany smíchané ze zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poklademe plátky oloupaného kiwi. Podle chuti osladíme 1/2 l vody kiwi sirupem, pridáme vanilkový pudink, uvaříme.

Po vychladnutí polejeme ovoce a dáme vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.7 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Kiwi řezy

Komentáře

  1. SKSandy   28.03.2013 | 21:14 | reagovat | závadný

    Asi to budou ty, které dělávám a jsou naprosto luxusní. Napíšu zde recept trošku jinak.
    250 g hladké mouky
    1/2 balíčku prášku do pečiva
    4 vejce
    250 g cukru
    10 lžic vlažné vody
    10 lžic oleje

    5 kusů kiwi
    1 šlehačka 31%
    2 zakysané smetany 15%
    100 g cukru

    1 vanilkový pudink
    1/2 l vody
    1 dl šťávy z kiwi (nebo jedno celé rozmačkat)
    1 lžíce cukru

    Kdo má problém s polevou - vaří se prostě jako pudink, ale místo mléka je voda. A přidává se ta šťáva z kiwi nebo rozmačkané jedno kiwi. Krásně to zhoustne. Řezy se polévají ještě teplou polevou, ne však horkou!

    Přidám foto :-)

    1. Monika   26.06.2014 | 21:02 | reagovat | závadný

      :-) super, děkuji :-)

  2. Jana   26.02.2011 | 13:46 | reagovat | závadný

    Těsto krásné, ae nápln mi vubec nešla udělat.

  3. Lenka Juříková   03.03.2010 | 19:11 | reagovat | závadný

    výborné, řadím mezi oblíbené. děkuji paní wendy za tip s kyselinou citronovou - když jsem si představila kiwi sirup se všemi "éčky" a barvivy, tak se mi do řezů moc nechtělo, ale s tou kyselinou to je bezva a o barvu se postará samotné kiwi. jenom příště nebudu krájet plátky, ale malinké kostečky - plátky se hůř porcují lžičkou, hlavně dětem

  4. petra kubrychtova   26.01.2009 | 12:48 | reagovat | závadný

    opravdu jsou vynikající děláme je už leta jen ti naši zmlsaní chlapi trochu recept pozměnili a místo kiwi dáváme kompotované broskve a mandarinky (broskve pokrájet) a to želé na to potom vaříme z toho sirupu co zbyl po ovoci když je ho málo dolijeme vodou.je to u nás buchta č.1 a tím žele to poléváme hned rodina by nevydržela a do šlehačky také přidávám ztužovač,

  5. wendy   23.08.2005 | 23:27 | reagovat | závadný

    Já ve vodě uvařím jen pudink s vodou a pak přidám špetku kyseliny citronový, dostane to pak výbornou chuť, že není nouze o zájemce na vylízání hrnečku :c)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web