Květáková polévka s kořenovou zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • květák - polovina většího nebo jeden menší
    • 30
      g máslo cca
    • 1
      lžíce olej
    • 200
      g kořenová zelenina mix mrkve, celeru a petržele
    • 40
      g hrubá mouka nebo krupice, cca 35 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek nebo muškátový květ dle chuti
    • 1
      l vývar dle potřeby. cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • nať z petrželky, pažitky, celeru...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme moukou a ještě krátce osmažíme. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme očištěný pokrájený květák s nastrouhaným česnekem nebo muškátovým květem, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku. Nakonec necháme v polévce krátce zavařit rozšlehané vejce, přidáme nasekanou čerstvou nebo sušenou zelenou nať dle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Michálková
    Michálková |

    13. 11. 2016 12:30

    Rychlá a skvělá :D

  • Tereza
    Tereza |

    20. 5. 2016 13:38

    Byla výýborná :-* .Děkuji.