Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      l vývar
    • vepřové maso líčka
    • 250
      ml červené víno
    • brusinkový kompot
    • divoké koření
    • mouka
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g vařené brambory
    • 150
      g krupice
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a cibuli. Po zhnědnutí cibule přidáme líčka, zalijeme vývarem a vmícháme brusinkový kompot a červené víno. Líčka poté dusíme 45–60 minut. Po upečení líčka vyjmeme a vzniklou šťávu zredukujeme a podle potřeby vmícháme jíšku.
2
Noky:
3
Vařené brambory nastrouháme a vmícháme ostatní suroviny. Vzniklé těsto rozválíme na pomoučněném vále na asi 2,5 cm silné válečky, které dále rozřežeme na 3-4cm kousky. Vkládáme do osolené a vařící vody, kde vaříme 12–16 minut. Občas od spodu zamícháme, aby se špalíky nepřichytily ke dnu.
4
//Zdroj: ČD//

Komentáře k receptu

  • Drahoslava Hofirkova
    Drahoslava Hofirkova |

    15. 9. 2015 12:16

    Dovoluji si podotknout, ze v receptu chybi to nejdulezitejsi, VEPROVA LICKA!!! Misto jisky je napsana mouka a ona fotografie pochazi z jidelniho listku nasich ceskych drah. Takovou ostudu v nabizenych receptech jen pohledat!