Vepřová omáčka s žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
6
porce
939 kJ
autor: zuzana113

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cibule velké
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kg vepřové maso
    • 8
      ks čerstvé žampiony velkých
    • hladká mouka
    • 100
      ml smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené vepřové maso. Maso necháme zatáhnout (zešedivět) a přidáme masox, sůl a pepř. Zalijeme cca 800 ml horké vody. Nepřidáváme žádné koření!!! Necháme vařit cca 45 minut, dokud maso nezměkne. Přidáme na cca 2 mm plátky nakrájené žampiony a necháme 10 minut povařit.
2
V hrnečku si rozmícháme vodu s moukou a zahustíme. Cca 3 minutky necháme povařit a nalijeme 100 ml smetany, která omáčku krásně zjemní. :-) Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
3
Dřív jsem přidávala do omáček a gulášů různé koření na guláš apod. Pokud dokonale osmahnete cibulku, tak veškeré koření je zbytečné.
4
Dobrou chuť!!! :-)
Zařazení: Maso Pokrmy Vepřové

Komentáře k receptu

  • František
    František |

    19. 6. 2015 06:01

    Dobrý den! Včera jsem recept vyzkoušel. Masox jsem přidal a bylo to velice velice chutné. Doporučím dále :-)

  • zuzana113
    zuzana113 |

    10. 8. 2014 19:32

    Je někde snad napsáno, že je masox lepší než koření? :-D Dřív jsem přidávala jak masox tak gulášové koření, proto ten dodatek. Ještě nějakou další chytrou poznámku tam máte? :-*

  • hmmm
    hmmm |

    8. 8. 2014 08:03

    Koreni je lepsi nez masox,takovy rady jsou fakt nad zlato. =-O :'(