Autor:

Veganský perník

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 350 g
Prášek do pečiva 1 ks
Cukr 220 g
Kakao 20 g
Sušené ovoce 100 g
Sojové mléko 200 ml
Banány 1 ks
Olej 150 ml
Citronová šťáva 1 lžíce
Veganský perník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem olivový) a citronovou šťávu, vše vylijte do sypkých surovin a vypracujte hladší těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka.

Formu vymaže (třeba opět olejem či jiným rostlinným tukem) a vysypte hrubou moukou, těsto do ní poté nalijte. Troubu rozehřejte na 170-180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 min. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou vrstvu jste vytvořili :)

Tak, a pár poznámek k ,dílu': Když jsem dostala na perník nezkrotnou chuť, neměla jsem doma po ruce sojové/rýžové mléko, ani výběr muk. Nenechala jsem se tím odradit a namísto „normální“ polohrubé mouky, jsem použila celozrnnou špaldovou, mléko jsem nahradila vodou s trochou přimíchané vlákniny (psyllium) a žádná katastrofa se nekonala.

Co se týče sušeného ovoce, zvolila jsem švestky, a o dost více, než je v původním receptu (něco přes 200 g) - mám jich doma zásobu. Vše ale záleží na Vašich chutích a nápadech :).

Též jsem pekla o něco déle, jelikož jsem měla vyšší vrstvu. No, je to zcela individuální.. Takže se určitě bude hodit špejle na zkoušení. K „náplni“ nebo polevě - osobně mám radši jednodušší/prostější podání, proto jsem perník nechala „jen tak“. V každém případě s ním určitě lze provádět to, co s klasickými - tzn. rozříznout a marmeláda/džem, + různé polevy a „dochucovadla“ k tomu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Veganský perník

Komentáře

  1. Radka   22.09.2016 | 21:06 | reagovat |

    Super recept, peču ho asi po 354tý.... ;-) <:-)

  2. pralinka   09.12.2014 | 18:41 | reagovat |

    Díky za absolutně úžasný a hlavně jednoduchý recept!!! peču již po několikáté a nikdy nezklame! Geniální <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web