Bílá kuřecí omáčka se žampiony

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 19
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: smon

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso kuřecí řízek
    • 5
      ks žampiony větší
    • sojová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • rostlinný olej
    • 1
      kostka drůbeží vývar
    • worcestrová omáčka
    • koření na kuře
    • světlá jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova.
2
Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a worchestr a zalijeme vodou.
3
Poté přidáme žampióny a kostku bujonu. Vše vaříme, dokud není maso měkké.
4
Poté přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Nakonec zahustíme světlou jíškou.
5
Naše rodina má ráda tuto omáčku s hranolkami, ale lze podávat i s bramborami či rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rostikd
    Rostikd |

    9. 10. 2014 21:09

    Moc doooooooooobre :-))

  • sandyadenny
    sandyadenny |

    23. 2. 2014 17:36

    Určitě uvařím znovu, bylo to moc dobré :-)

  • katewatso
    katewatso |

    28. 5. 2013 13:05

    Bylo to naprosto výborné, příprava je jednoduchá a i babička si skvěle pochutnala :)

  • katewatso
    katewatso |

    28. 5. 2013 13:05

    Bylo to naprosto výborné, příprava je jednoduchá a i babička si skvěle pochutnala :)

  • Kymlo
    Kymlo |

    10. 5. 2013 17:44

    to je pravda, fotka je asi odjinud a stálo by za námahu, dát jako výchozí fotku číslo dvě, která je reálná

  • Zuzana Macků
    Zuzana Macků |

    5. 11. 2012 11:42

    Mám uvařeno a je to výborné <3 , jen to vůbec nepřipomíná jídlo z fotky u receptu :-! .

  • kitirina
    kitirina |

    14. 10. 2012 23:31

    Udělala jsem pár změn :místo smetany jsem dala mléko, aby to nebylo tak tučné, zahušťovala jsem pouze moukou a neměla jsem worchestr ani koření na kuře, tak jsem dala 2 druhy sojovky, sladkou a "slanou"+černý pepř. Cibulku dávám červenou. Výsledek byl bájo! Dokonce i pro můj vybíravý jazýček :-P Podávala jsem k tomu květákové placičky dle tohoto receptu: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=u-rLrMGBUv4&NR=1 Kdybyste je ale chtěli dělat, tak si té strouhanky připravte hodně, strašně se to rozpadá je to o nervy to smažit (nakonec jsem delala úplně maličké, ale i tak se to rozpadalo), ale chuťově jsou fajn ;-)

  • Kattynka
    Kattynka |

    24. 2. 2012 14:36

    Chutnala skvěle a byla na pohled stejná jako má Luna :-)) <:-) .

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    4. 2. 2012 19:09

    Báječné jídlo. Připojím ještě svoji fotografii, zde vložená fotka je sice moc krásná, ale takhle to jídlo opravdu nevypadá (na fotce je v omáčce špenát a sýr... ale nějak nám zmizely žampiony a kuřecí maso :-\ )

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    4. 2. 2012 18:59

    Úplně obyčejnou. Tzn. tu která není ani na šlehání, ani na vaření, ani zakysaná. Na kelímku je prostě jen "smetana".

  • piňoska
    piňoska |

    31. 12. 2011 12:52

    dneska jsem vyzkoušela a bylo to opravdu výborné a také velice rychlé <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    7. 10. 2011 02:15

    Přidala jsem trochu čerstvého špenátu, trochu česneku a slepičí vývar zaměnila za kuřecí vývar v mističkách / momentálně novinka na trhu a doporučuji, je výborný/. S gnocchi to bylo velmi dobré. ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    3. 10. 2011 11:50

    Urcite tim nic nezkazite. :-)

  • janesis
    janesis |

    3. 10. 2011 09:34

    myslíte že bych místo žampionu mohla dát zmražené houby (lesní směs :) )? děkuji za odpověď

  • AAfendy
    AAfendy |

    18. 8. 2011 18:28

    Supr recept, dnes jsem ho vyzkoušel a ještě teď se oblizuju. S křupavými hranolky výborné. <:-)

  • icker
    icker |

    4. 4. 2011 22:03

    idiote

  • icker
    icker |

    4. 4. 2011 22:03

    Nedá mi abych nezareagoval na pana Zdeňka. Pane Zdeňku, takovéhle lidi jako jste vy z duše nenávidím. Za prvé se tu nepíše nic o zdravém vaření a pokud to má někdo rád z kupovaného vývaru a nechce vařit o hodinu déle, aby si udělal vývar svůj může si udělat vývar jaký chce. Za druhé kdo vařit umí, tak může samozřejmě některé ingredience obměnit či přidat nebo vynechat. Pokud je někdo začátečník, je nejlepší začít jednodušejc a potom věci zdokonalovat. Za třetí si samozřejmě můžete napsat svůj názor jak by to bylo lepší, ale psát, že je to skandální je opravdu skandální. Jestli si to někdy přečtete a sahnete si dosvědomí, zjistíte, že když jste s vařením začínal, asi jste hned nedělal na všechny věci domácí vývary. A pokud jste kuchař a naučil jste se vařit správně a to až ve škole, nemáte právo poučovat samouky.

  • markapone333
    markapone333 |

    22. 12. 2010 11:26

    Moc dobrý.

  • Soňa Šerá
    Soňa Šerá |

    16. 2. 2010 10:28

    No tak mě tenhle recept moc zaujal, vyzkouším dnes k obědu :-) pak písnu jaké to bylo, ale určuítě to bude mňamka :-)

  • Zdeněk Erdinger
    Zdeněk Erdinger |

    26. 4. 2009 18:14

    Vážená paní Moniko,Vy neumíte udělat domácí vývar,že dáváte bujon,to samé jíška... je to skandální.. Zdeněk.

  • Suzynka H.
    Suzynka H. |

    22. 2. 2009 13:37

    Dnes jsem tohle vařila k obědu a bylo to naprosto úžasné...

  • Lucka H.
    Lucka H. |

    25. 10. 2007 15:39

    Mončo, musím pochválit recept je mňamózní a jen jsem ho vylepšila sterilozovaným hráškem, sušenými houbami a pórkem... a nic nezbylo. Děkuji za skvělou a rychlou dobrotu :-)

  • Janina
    Janina |

    22. 9. 2007 17:05

    U nás frčí se špagetami.

  • Barunka
    Barunka |

    19. 9. 2007 16:46

    Ahojky, tato omacka je vynikajici, delala jsem ji po prve a nema chybu...davam 1s* :)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    10. 3. 2007 18:03

    Lucko, dovolím si Vám odpovědět i když nejsem autorkou receptu. Do podobných omáček se dává tzv. smetana na vaření (12%), anebo smetana ke šleháni (šlehačka).

  • Johanina
    Johanina |

    9. 3. 2007 18:21

    Tak tohle bylo naprosto geniální.Dobrota.Opravdu:o)

  • Lukas
    Lukas |

    31. 1. 2007 11:46

    Super mnamka

  • Lucie Javorska
    Lucie Javorska |

    14. 1. 2007 13:51

    Ahoj,chci ten recept vyzkouset ale nevim jekou smetanu tam mam dat.diky za odpoved

  • Kateřina Vrabcová
    Kateřina Vrabcová |

    13. 12. 2006 11:25

    Velice rychlá a výborná omáčka mňam mňam taky jsme se olizovali za "išima"

  • Erika
    Erika |

    21. 6. 2006 20:16

    velice dobrý recept,s přítelem jsme se olizovali až za išima :-)

  • Jarda
    Jarda |

    22. 9. 2005 13:39

    Vynikajici recept,pochutnali jsme si cela rodina