Bílá čokoládová pěna

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • 20
      ml pomerančový likér
    • 0,5
      ks mango čerstvé
    • kakao a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií a uložíme přes noc do chladničky. Krátce před podáváním směs našleháme do pěny metlou nebo ručním šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se do krému dostalo co nejvíce vzduchu.
2
Z pěny buď vypichujeme noky nebo ji naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dezertní talířky stříkáme růžice.
3
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a pěnu obložíme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami, pocukrujeme a posypeme kakaovým práškem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Annis
    Annis |

    6. 4. 2015 16:03

    Prosím o radu, šlehala jsem asi na moc vysoké otáčky :-( zdrclo se to, jsou v tom malé hrudky..jde to ještě nějak opravit? :( díky

  • hmm
    hmm |

    9. 1. 2012 14:21

    a vařila jsi tu čokoládu ve vodní lázni nesmí se vařit na sporáku nad přímým ohněm jinak z toho nebu nic... :-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    25. 5. 2010 13:13

    :-((,nevím,kde se stala chyba,ale zázrak se nekonal:-(( .Postupoval jsem dle receptu, výsledek=sražené bílé cosi :-o .Vyzkouším ještě tu pěnu kde se rozpuštěná čokoláda vlévá do smetany a mixuje ;-) ,snad se zadaří... .Jiří

  • Iva M.
    Iva M. |

    2. 6. 2008 19:29

    Jednoduché, sladučké, veľmi chutné. Namiesto manga, ktoré nei je moje obľúbené, som použila nektarinku. Akurát tá konzistencia bola iná, ako som očakávala - skôr ako puding než pena. Každopádne skvelý dezert.

  • Tereza Ševečková
    Tereza Ševečková |

    22. 2. 2006 11:01

    Ani nevím jak to chutná, ale vypadá to skvěle !!!:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)