Autor:

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

20 minut PT0H20M
Porce: 4
Ingredience
Čokoláda na vaření 150 g
Vejce 1 ks
Hnědý rum 3 lžička
Smetana ke šlehání 500 ml
Máta
na ozdobu
1 snítka
Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přilijte rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšlehejte dotuha a přidejte do základu. Opatrně promíchejte a dejte vychladit. Z pěny vykrajujte pomocí dvou lžic úhledné nočky a podávejte s mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Komentáře

  1. kzantypa   31.10.2012 | 17:36 | reagovat |

    famózní a rychlé!!jen jsem neměla 500ml šlehačky..bohatě jsem vystačila s půlkou.. :-)

  2. *Ari-*   19.05.2012 | 12:58 | reagovat |

    Hm lákavé! Určitě vyzkouším :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web