Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžička hnědý rum
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      snítka máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přilijte rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšlehejte dotuha a přidejte do základu. Opatrně promíchejte a dejte vychladit. Z pěny vykrajujte pomocí dvou lžic úhledné nočky a podávejte s mátou.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • kzantypa
    kzantypa |

    31. 10. 2012 17:36

    famózní a rychlé!!jen jsem neměla 500ml šlehačky..bohatě jsem vystačila s půlkou.. :-)

  • *Ari-*
    *Ari-* |

    19. 5. 2012 12:58

    Hm lákavé! Určitě vyzkouším :)