Autor:

Patizony zapečené s hermelínem

Střední
Ingredience
Hermelín
Červená paprika
Sůl  
Žloutek
Vegeta  
Líbeček  
Bazalka  
Estragon  
Oregáno  
Celerová nať  
Tymián  
Šalvěj  
Patizony 500 g
Tuk 3 lžíce
Hrášek 1 hrnek
Smetana 1 hrnek
Bylinky
petrželka, saturejka
 
Patizony zapečené s hermelínem

Postup přípravy:

Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.44 9 5 1
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Patizony zapečené s hermelínem

Komentáře

  1. KaRa   11.08.2016 | 15:51 | reagovat |

    Vynikající, děkuji.

  2. V.   05.08.2016 | 13:11 | reagovat |

    Nijak extra nám to nejelo..

  3. Jana G   16.09.2014 | 0:17 | reagovat |

    Nečekala jsem to, ale fakt je to dobrý. Ani jsem to nesolila, jen ten patizon na vykapání. Doporučuji :-)

  4. brzdka   02.12.2012 | 13:29 | reagovat |

    Zapečený patizón je moc dobrý, to jsem až nečekala. Taky jsem si recept upravila podle toho, co dům dal, a místo hrášku a papriky jsem na polovinu pekáčku zkusila nakrájet plátky červené řepy a bylo to taky jedlé :-) Vajíčka jsem dala celá a místo hermelínu nastrouhala na vrch eidam až na konec pečení.... S bramborovou kaší to nemělo chybu. Myslím, že docela rychlý zdravý oběd.

  5. ČernáLuna   04.08.2012 | 13:37 | reagovat |

    Moc dobré jídlo. Nevěděla jsem, co s patizonem, smažit se mi ho nechtělo, tohle bylo moc fajn. Jen jsem to trochu přehnala s petrželí a celerovou natí, tak to trochu chutnalo po polévce :D

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web