Pavlova plná ovoce

Hodnocení:

Moje:

45 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek
    • 180
      g cukr krupice
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Náplň:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g zavařenina rybízová
    • 200
      g ovoce čerstvé na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí do pevného sněhu. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.
2
Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme nejdříve spirálu o průměru 20 cm a poté po jejím obvodu malé pusinky.
3
Pečeme (nebo spíše sušíme) v troubě předehřáté na 100°C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v troubě zvolna vychladnout. Opatrně jej odtrhneme od papíru, povrch potřeme rybízovou zavařeninou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.
4
Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme jím povrch dortu.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    4. 2. 2016 21:09

    Skvělý dezert. Za pár kaček super bomba a navíc všichni obdivují jak je to krásný. Suším to v troubě nejdřív hodinu na 100 a pak dvě hodiny ještě na 50. Do šlehačky přidávám smetana fix a lžíci moučka cukru a čerstvé ovoce. Je to teď náš nejmilejší dezert. Po Vánocích jsem měla spoustu bílků a teď je nestíhám střádat ;-)