Autor:

Pavlova plná ovoce

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Bílek 3 ks
Cukr krupice 180 g
Moučkový cukr 50 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Náplň:
Smetana ke šlehání 250 ml
Zavařenina
rybízová
50 g
Ovoce
čerstvé na ozdobu
200 g
Pavlova plná ovoce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí do pevného sněhu. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.
Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme nejdříve spirálu o průměru 20 cm a poté po jejím obvodu malé pusinky.
Pečeme (nebo spíše sušíme) v troubě předehřáté na 100°C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v troubě zvolna vychladnout. Opatrně jej odtrhneme od papíru, povrch potřeme rybízovou zavařeninou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.
Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme jím povrch dortu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Pavlova plná ovoce

Komentáře

  1. Lenka   04.02.2016 | 21:09 | reagovat | závadný

    Skvělý dezert. Za pár kaček super bomba a navíc všichni obdivují jak je to krásný. Suším to v troubě nejdřív hodinu na 100 a pak dvě hodiny ještě na 50. Do šlehačky přidávám smetana fix a lžíci moučka cukru a čerstvé ovoce. Je to teď náš nejmilejší dezert. Po Vánocích jsem měla spoustu bílků a teď je nestíhám střádat ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web