Autor:

Kořeněná rajská omáčka

Snadné
Ingredience
Cibule
menší
1 ks
Tuk 1 lžíce
Rajský protlak
velká
1 plechovka
Masox 1 kostka
Vepřový vývar
nemusí být
 
Cukr 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
kuličky
4 ks
Skořice
celá - asi 2 cm
1 ks
Citron 1 plátek
Nové koření
kuličky
4 ks
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Mléko 1 dl
Kečup - jemný 1 dl
Kořeněná rajská omáčka

Postup přípravy:

Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32 x
2+
4.47 32 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 32x)

Komentáře k receptu: Kořeněná rajská omáčka

Komentáře

  1. konrade   07.05.2015 | 11:22 | reagovat | závadný

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  2. Josefa   08.02.2015 | 9:03 | reagovat | závadný

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  3. sasa   07.07.2014 | 9:46 | reagovat | závadný

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  4. jaja   24.01.2014 | 11:22 | reagovat | závadný

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  5. Bára   18.11.2013 | 8:38 | reagovat | závadný

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web