Autor:

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Snadné
Průměry 25 a 17 cm
Vejce 8 ks
Cukr krupice
- jemnější zrna
300 g
Vanilkový cukr 1 ks
Polohrubá mouka 400 g
Vlažná voda
240 ml, cca
20 lžíce
Olej
240 ml, cca
20 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Máslo
na vymazání forem
 
Hrubá mouka
na vysypání forem
 
Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou a prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem a opět prošleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků, těsto rozdělíme do připravených forem, položíme je na plech a dáme tak péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Po upečení dbáme na to, abychom s korpusy neklepli a aby korpusy nechladly příliš zprudka. Nejlepší je troubu po upečení vypnout, otevřít dvířka a korpusy klidně nechat uvnitř pomalu vychládat.
Po vychladnutí korpusy prokrojíme, lze i natřikrát.

Na zdobení jsem použil recept „vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky...“, pikantní rybízovou marmeládu, rum na pokapání plátů korpusu, kokos a kopretiny z marcipánu.

Pokud budeme chtít dělat klasický jednopatrový dort nebo řezy, postačí nám polovina uvedené dávky na kulatou formu o průměru 28 cm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Komentáře

  1. MM   14.12.2016 | 11:03 | reagovat |

    Korpus je dobrý, měkký a poměrně ohebný, lepší než jen klasický piškot bez tuku. Rozhodně u něj zůstanu. Dort byl chuťově skvělý.
    Jen těsta je z uvedeného množství hodně, do jedné dortové formy se nevejde, udělala jsem z něj ještě druhou menší formu.

  2. janadol   01.08.2016 | 8:28 | reagovat |

    Výborný dort , povedl se mi. Děkuji , lehký, nadýchaný a všichni si ho mohli vynachválit

  3. zaneta   28.04.2015 | 18:26 | reagovat |

    Tenhle korpus jsem pouzila na tripatrovy dort dceri a je vynikajici a neni s nim moc prace. Chutna uzasne. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web