Autor:

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Snadné
Průměry 25 a 17 cm
Vejce 8 ks
Cukr krupice
- jemnější zrna
300 g
Vanilkový cukr 1 ks
Polohrubá mouka 400 g
Vlažná voda
240 ml, cca
20 lžíce
Olej
240 ml, cca
20 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Máslo
na vymazání forem
 
Hrubá mouka
na vysypání forem
 
Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou a prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem a opět prošleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků, těsto rozdělíme do připravených forem, položíme je na plech a dáme tak péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Po upečení dbáme na to, abychom s korpusy neklepli a aby korpusy nechladly příliš zprudka. Nejlepší je troubu po upečení vypnout, otevřít dvířka a korpusy klidně nechat uvnitř pomalu vychládat.
Po vychladnutí korpusy prokrojíme, lze i natřikrát.

Na zdobení jsem použil recept „vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky...“, pikantní rybízovou marmeládu, rum na pokapání plátů korpusu, kokos a kopretiny z marcipánu.

Pokud budeme chtít dělat klasický jednopatrový dort nebo řezy, postačí nám polovina uvedené dávky na kulatou formu o průměru 28 cm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Komentáře

  1. MM   14.12.2016 | 11:03 | reagovat |

    Korpus je dobrý, měkký a poměrně ohebný, lepší než jen klasický piškot bez tuku. Rozhodně u něj zůstanu. Dort byl chuťově skvělý.
    Jen těsta je z uvedeného množství hodně, do jedné dortové formy se nevejde, udělala jsem z něj ještě druhou menší formu.

  2. janadol   01.08.2016 | 8:28 | reagovat |

    Výborný dort , povedl se mi. Děkuji , lehký, nadýchaný a všichni si ho mohli vynachválit

  3. zaneta   28.04.2015 | 18:26 | reagovat |

    Tenhle korpus jsem pouzila na tripatrovy dort dceri a je vynikajici a neni s nim moc prace. Chutna uzasne. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web