Autor:

Medové perníčky od babičky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 150 g
Jedlá soda 1/2 balení
Skořice
na špičku nože
 
Anýz  
Hřebíček
tlučený
 
Nové koření  
Citronová kůra 1/4 ks
Med 120 g
Vejce 2 ks
Pečící papír  
Medové perníčky od babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.

Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.

Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky od babičky

Komentáře

  1. chodma   15.12.2012 | 14:02 | reagovat |

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  2. Petra   08.12.2012 | 23:34 | reagovat |

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  3. Kristýna Malá   08.12.2011 | 17:58 | reagovat |

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu?
    Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  4. Simča Sládková   01.11.2009 | 16:44 | reagovat |

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  5. Michaela Honzíková   31.10.2009 | 11:06 | reagovat |

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web