Autor:

Medové perníčky od babičky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 150 g
Jedlá soda 1/2 balení
Skořice
na špičku nože
 
Anýz  
Hřebíček
tlučený
 
Nové koření  
Citronová kůra 1/4 ks
Med 120 g
Vejce 2 ks
Pečící papír  
Medové perníčky od babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.

Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.

Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky od babičky

Komentáře

  1. chodma   15.12.2012 | 14:02 | reagovat | závadný

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  2. Petra   08.12.2012 | 23:34 | reagovat | závadný

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  3. Kristýna Malá   08.12.2011 | 17:58 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu?
    Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  4. Simča Sládková   01.11.2009 | 16:44 | reagovat | závadný

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  5. Michaela Honzíková   31.10.2009 | 11:06 | reagovat | závadný

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web