Autor:

Medové perníčky hned k jídlu

Střední
Těsto
Hladká mouka 650 g
Moučkový cukr 250 g
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření 2 lžička
Máslo 50 g
Med 150 g
Mléko
6-7
7 lžíce
Žloutek 4 ks
Na potření těsta
Žloutek 1 ks
Poleva
Bílek
Moučkový cukr 170 g
Citronová šťáva
pár kapek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.

Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet. Nedělám už jinak, moje děti je zbožňují.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.57 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 23x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky hned k jídlu

Komentáře

  1. srdicko1   08.04.2013 | 10:26 | reagovat | závadný

    perfektní zvládla jsem to, jsou výborné...neměla jsem tolik medu tak jsem to dolila mlékem...a nic jsem tím nezkazila :) doporučuji a dávám za jedna dnes jdu péci znovu

  2. dagmar M.   15.12.2012 | 9:52 | reagovat | závadný

    Super!Minuli rok sem delala jine,ale tyhle sou suprove!Doporucuji!Nejlepsi! :-*

  3. v.1962   07.12.2012 | 10:11 | reagovat | závadný

    Moc dobré perníčky, měkké, oblé a drží tvar. Do těsta jsem také přidala o něco více mléka než v receptu. Dnes budu dělat již třetí dávku! ;-)

  4. RauM   10.01.2012 | 13:57 | reagovat | závadný

    výborné a měkké, jen jsem při zdobení nechala usušit přes noc a jaksi mi ztvrdly.. ale to je moje chyba, recept je skvělý

  5. Jarka O.   12.12.2011 | 17:15 | reagovat | závadný

    V ingrediencích hcybí 4 žloutky do těsta :-|

    1. Vlasta Novák   13.12.2011 | 9:14 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky...

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web