Autor:

Medové perníčky hned k jídlu

Střední
Těsto
Hladká mouka 650 g
Moučkový cukr 250 g
Jedlá soda 2 lžička
Perníkové koření 2 lžička
Máslo 50 g
Med 150 g
Mléko
6-7
7 lžíce
Žloutek 4 ks
Na potření těsta
Žloutek 1 ks
Poleva
Bílek
Moučkový cukr 170 g
Citronová šťáva
pár kapek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.

Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet. Nedělám už jinak, moje děti je zbožňují.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.76 17 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky hned k jídlu

Komentáře

  1. Daniela   19.12.2016 | 21:28 | reagovat |

    Nejlepší perníčky, které jsem kdy pekla. Předtím byly mé perníčky tvrdé, vyzkoušela jsem řadu receptů, dávala je do chladna, do tepla, s jablkem a stejně nic nepomohlo. A teď? Faktj sme spokojená a děkuji, že jsem našla ten správný recept <3

  2. kristýna   19.12.2016 | 16:38 | reagovat |

    Mám je tvrdé :-( myslíte že změknou ještě? :-( Když jsem je vyndala tak ještě měkké mi připadali, ale ted jsou hodně tvrdé, dělala jsem je v troubě přesně 10minut na 170 a podle receptu

  3. srdicko1   08.04.2013 | 10:26 | reagovat |

    perfektní zvládla jsem to, jsou výborné...neměla jsem tolik medu tak jsem to dolila mlékem...a nic jsem tím nezkazila :) doporučuji a dávám za jedna dnes jdu péci znovu

  4. dagmar M.   15.12.2012 | 9:52 | reagovat |

    Super!Minuli rok sem delala jine,ale tyhle sou suprove!Doporucuji!Nejlepsi! :-*

  5. v.1962   07.12.2012 | 10:11 | reagovat |

    Moc dobré perníčky, měkké, oblé a drží tvar. Do těsta jsem také přidala o něco více mléka než v receptu. Dnes budu dělat již třetí dávku! ;-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web