Autor:

Medové perníčky III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 750 g
Kakao 2 lžíce
Skořice 1 lžička
Moučkový cukr 300 g
Perníkové koření
Medový perník (Kotányi)
 
Vejce 3 ks
Med 3 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Hera 200 g
Medové perníčky III.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1
4.95 19 5 1
Reklama
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky III.

Komentáře

  1. Lenka   13.01.2017 | 18:48 | reagovat |

    Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

  2. lenka.zima   13.12.2015 | 22:11 | reagovat |

    S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

  3. lenyx05   27.11.2014 | 9:50 | reagovat |

    výborné :-)

    1. Denny   27.11.2014 | 18:52 | reagovat |

      Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

  4. jindra   15.11.2014 | 12:53 | reagovat |

    :-* jsou moc dobré <3

  5. Kuba.S   14.12.2013 | 9:54 | reagovat |

    Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web