Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 45
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso
    • smetana ke šlehání
    • sýr
    • brambory
    • olej
    • sůl
    • kari
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč jemně pomažeme olejem a klademe brambory nakrájené na kolečka tenčí, jakmile poklademe první vrstvou posypeme solí kari kořením a kmínem takhle stejně uděláme asi 3 řady - můžeme i 4 a nakonec nahoru přidáme kuřecí řízky osolíme a okořeníme kari kořením a poklademe poslední vrstvou brambor, které rovněž posolíme a okmínujeme a posypeme kari kořením.
2
Nakonec vše zalijeme rovnoměrně šlehačkou a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Sýrem nemusíme šetřit. Dáme do trouby zapéct asi 45 minut. Až bude sýr nahoře slabě opečený vyndáme a podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • báruš
    báruš |

    1. 3. 2011 20:44

    Vynikající zkoušela jsem i s jinýmy druhy koření a bylo to chuťově výborné ta šlehačka vždycky trošku zjemní ;-)

  • romca
    romca |

    16. 1. 2011 21:28

    muzu treba pridat cesnek ?

  • markéta nováková
    markéta nováková |

    2. 4. 2006 10:53

    čekala jsem , že to bude dobré, ale bylo to výborné. Jen masa jsem měla málo, tak jsem ho nakrájela na nudličky a nemělo to chybu.

  • Lucie Černohorská
    Lucie Černohorská |

    29. 12. 2005 19:26

    Mně se taky líbí komentáře a la jde to i jinak. Já třeba hledala něco se šlehačkou, ale kari moc nemusím..... tak nevidím důvod, proč se nekouknout, jak to jde jinak... :-)

  • Vosa
    Vosa |

    28. 12. 2005 15:41

    Recept jsem vyzkoušela, maso se mi zdálo příliš suché a protože podobně dělám kuře s grilovacím kořením, šlehačkou a bramborem, příště místo kuřecích prsou použiju celé kuře. Jinak chuťově to bylo dobré a s tím sýrem zajímavé.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    11. 12. 2005 15:36

    Nemela jsem po ruce kari koreni a tak jsem ho nahradila BBQ korenim. Taky moc dobre!

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    10. 12. 2005 08:22

    Je to moc dobré a jednoduché. Ale neštřit kořením!! Pak je to mdlé. Zkusil jsem mezi vrstvy brambor přidat cibuli (celkem dost) na kolečka. Taky moc dobré, vyzloušejte.

  • Bramborový Jeník
    Bramborový Jeník |

    5. 12. 2005 17:04

    Na kolik stupňů bych měl nastavit troubu. Zkusil bych 170 ale nerad provádím pokus. Při přípravě jídla zvláště. Děkuji za odpověď.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    30. 11. 2005 11:02

    andylku,díky za radu.Komentáře může přidávat každý,i nezaregistrovaný.Já jsem se zaregistrovala a už můžu i hodnotit

  • Alice
    Alice |

    15. 11. 2005 21:02

    No, videla bych v tom jen tu skodu, ze kdyz nekdo hleda napr. neco na kari, asi nema chut na cesnek. Osobne mi komentare hovorici co a jak lze udelat jinak a nahradit vubec nevadi, ale konkretne v tomhle receptu je nejvetsi sila prave v tom kari a je to vyborne.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2005 07:56

    Di: Něco nového bychom se měli dozvědět z nového receptu! Uzákoněno to není, ale přímo pod okénkem komentářů je uvedeno, že se NEMAJÍ vkládat komentáře obsahující podobný či jiný recept! Dle mého názoru si měla paní Jana Š. svůj kometář nechat a vložit nový SVUJ recept.

  • Di
    Di |

    6. 11. 2005 13:04

    No a co má být? Tak jsme se alespoň dozvěděli něco nového. Nikde není přece uzákoněno, že se do komentářů může psát jen to či ono. Je to mnohem lepší, než se pouze dozvědět, že zo někomu chutnalo a někomu ne. Už jsem zkusila některé vysoce chválené recepty a hotové jídlo mě připadlo naprosto obyčejné a zase naopak. Každý máme zkrátka jinak nastavené chuťové buňky.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2005 10:02

    Přijde mi to směšné, když je něco "Na kari", tak aby zase někdo psal, že kari NEDÁVÁ a tak. Zkrátka recept co popsala Jana Š. v komentářích je zcela jiný recept! A nemá nic společného s tímto receptem.

  • Jana Hrozková
    Jana Hrozková |

    4. 11. 2005 09:12

    Nezjistila jsem jestli se jedná o celé prsní řízky nebo můžou být kuřecí nudličky?Jana

  • HJ
    HJ |

    3. 11. 2005 06:34

    Milý anomyme! Nevím proč se tak zlobíš, protože právě tyto doplňovačky jsou určitě zajímavé , protože recept je někdy ne uplně srozumitelně napsaný a navíc třeba něco doma chybí , tak čím to mohu nahradit.

  • andylek
    andylek |

    2. 11. 2005 14:04

    pro pani Zdenu: jestlize jste prihlaseny uzivatel (a to nejspis jste, kdyz muzete vkladat komentare), pak staci na stupnici 1 az 5 pod receptem kliknout mysi na Vami vybranou znamku a to je cele!

  • ludmila chroma
    ludmila chroma |

    2. 11. 2005 13:58

    Anonymovi:Právě tím, že některé kuchařky uvádějí, co na receptu dělají jinak, co se jim osvědčilo, je tato stránka tak zajímavá!!!!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 11. 2005 13:00

    Poraďte mi,jakým způsobem hodnotit recepty.Dala bych jedničku,ale nepřišla jsem na to,jak.

  • Alice Zadražilová
    Alice Zadražilová |

    1. 11. 2005 19:21

    Já peču od začátku odkryté, protože zatím žádnou mísu s poklopem nemám:-( Ale je to vyborné, zatim si vždy a všichni pochutnaly!

  • Ala
    Ala |

    1. 11. 2005 10:25

    Zajimá mě, jestli vše pečete v přikrytém pekáči a nebo je vše od začátku peče odkryté. Díky za odpověď.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 11. 2005 10:12

    Milá Jano Š. a další. Opravdu nechápu, co je to za komentáře. Máte hodnotit tento recept a ne jiný recept, který děláte!!!!!! Pak to tady poněkud ztrácí smysl, když napíšete, co a jak děláte VY!

  • Jana Š.
    Jana Š. |

    31. 10. 2005 13:37

    Já dávám maso dospodu, pak brambory, nedávám kari, ale hodně česneku. Ani sýr není nutný. Brambory jsou nahoře krásně křupkavé, smetany dávám hodně. Je to náš oblíbený recept.

  • 7UP
    7UP |

    17. 10. 2005 17:38

    taky jsem zkusila a musim pochvalit, pridala jsem take grilovaci koreni a byla to dobrota, priste snad jen dam trosku mene kari, ale pritel opravdu chvalil, takze dekuji za recept a pridavam se k ostatnim chvalam. davam 1

  • Blanka
    Blanka |

    7. 10. 2005 18:09

    Nam to moc chutnalo. Jen po prvni vrstve mi doslo kari, tak jsem tam dala grilovaci koreni. Misto 45 minut jsem to pekla asi 2 hodiny,protoze se mi brambory nechtely dodelat :-) Ale bylo to mnam.

  • libka radojedka
    libka radojedka |

    4. 10. 2005 09:25

    cliela rodina pochvaluje diky a napis dalsi

  • etka
    etka |

    2. 10. 2005 18:39

    Velmi dobre!!!!!! Maso jsem dala do spodnejsi vrstvy a pekla jsem to nejdrive 45 minut a potom az pridala syr. Pak jsem dopekala dalsich 15 minut. Davame jednicku.

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    27. 9. 2005 22:59

    Nic moc!

  • esterka
    esterka |

    16. 9. 2005 13:45

    LUCIEčasto používám smetanu...no, skoro stále:o) Slehačka nebo spíš smetana se ráda sráží, pokud je málo tučná nebo ji pečeš opravdu zprudka. Velmi dobré zkušenosti mám s trvanlivou šlehačkou od Kapucína (modré balení).

  • M.V.
    M.V. |

    7. 9. 2005 14:45

    nas to taky nejak specialne nenachlo. Kmin a kari nam v tom nejak nesedeli....

  • Inka
    Inka |

    5. 9. 2005 10:48

    Velmi dobré. Rodinka si pošmákla.

  • Janinka
    Janinka |

    4. 9. 2005 18:44

    VÝBORNÉ!!! Dala jsem drcený kmín, sýr hned na začátku, pekla skoro hodinku a pak ... no pak už jen "koncert pro hubu a dvě ruce" :-))

  • JANA VESELÁ
    JANA VESELÁ |

    30. 8. 2005 13:39

    NENÍ ŠPATNÝ ANI BALKÁNSKÝ SÝR.MOC DOBRÉ

  • Anonym
    Anonym |

    18. 8. 2005 09:59

    No, vesmes kladne komentare, ale nas to vubec nenadhlo...

  • Luboš Strávník
    Luboš Strávník |

    17. 8. 2005 13:31

    Vyzkoušeli jsme to a nemá to chybu.Chtěl jsem se rozdělit ale pak jsem si to rozmyslel.MŇAM!!!!!

  • Klara Zubokrivakova
    Klara Zubokrivakova |

    16. 8. 2005 20:31

    Tak Marie,uz jste to konecne snedli?Vy se s tim ale nejak loudate

  • Lucy
    Lucy |

    11. 8. 2005 02:17

    Je to dobre,ale da se to jeste ruzne upravit.Urcite je 40 minunut malo na peceni je to nedopecene . Ale jinak tento recept uz znam dlouho a jako rychlovka je velice dobry .

  • Anonym
    Anonym |

    10. 8. 2005 18:16

    Lucie, v posledni dobe se mi to taky parkrat stalo, myslim ze je vina ve smetane:-)

  • LUCIE
    LUCIE |

    9. 8. 2005 10:55

    smetana se mi srazila - co bylo špatně? použila jsem smetanu ke šlehání a dala jí tam hned na začátku, ne až ke konci...díky za odpověď

  • Kuchár - amatér?
    Kuchár - amatér? |

    6. 8. 2005 21:09

    Syr je za 5 minut opecený (a nie slabo). Tých zvysných 40 minút, co je treba pre ostatok, sa mám pozerat, ako celý zhorí?Nebolo by rozumnejsie najprv vsetko spravit a len nakoniec na pár minú posypat syrom?

  • Verunka S.
    Verunka S. |

    3. 8. 2005 17:23

    Dnes jsem vyzkoušela. Jen nemám moc ráda kari. Tak jsem na brambory dala sladkou papriku a kari použila jen na maso. Posypala jsem to normálním sýrem, Uzeným sýrem a NIvou! Skvělý výsledek! Opravdu lahůdka!

  • Oli
    Oli |

    1. 8. 2005 16:44

    Je to vynikajici, diky za tip, byla jsem za kralovnou vecera :) Jen priste to necham v troube o kapku dyl, nektere kousky brambor byly lehce tvrdsi.

  • Hana Musilová
    Hana Musilová |

    30. 7. 2005 15:59

    Recept jsem dělala včera. Očekávala jsem trošku víc. S kari opatrně. Dávala jsem ho tam skutečně málo a přesto to bylo hodně pikantní. Myslela jsem, že se mi brambory neudělají a nakonec udělali. Celkem dobry.

  • PanzerBear
    PanzerBear |

    20. 7. 2005 15:03

    Recept moc dobry, ale opatrneji s tim syrem. Podle rady jsem syrem nesetril a udelal poradny pokryv a branbory pod nim nebyly krupave ale mazlave. Takze syr bych tam ja pridaval az pred koncem.

  • Vlasta Korytářová
    Vlasta Korytářová |

    15. 7. 2005 08:46

    Tento způsob přípravy masa je vynikající, rychlý, chutný a hlavně bez kupy nádobí. Navíc existuje řada variant, ja nejraději přidávám cibuli, kukuřici a žampiony. S kari kořením vyzkouším a moc se na to těším!

  • Květuše Šťastná
    Květuše Šťastná |

    1. 7. 2005 21:17

    Tento recept také znám s vepř.kotletami ale já mám ráda maso hodně šťavnaté,tak jej vždy dávám na dno,je to znát a brambory vždy předvařím aby byly na půl vařené.Přijde mi že brambůrky lépe pojmou tu smetanu.Ale je to výborné i s tím kuřecím.

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    10. 6. 2005 19:41

    Díky za recept, výborné, rychlé, jednoduché

  • Naďa
    Naďa |

    29. 5. 2005 19:47

    Také naše rodina si pochutnala.Dělala jsem to přesně podle receptu a nemá chyb.Rychlé a snadné.Je to prostě žrádýlko.Díky.

  • Eva Bačová
    Eva Bačová |

    29. 5. 2005 17:34

    Recept je prima.A je tam mé oblíbené koření a to kari.Co vyzkouším a rodina pochválí přepisuji do kuchařské knihy.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    28. 5. 2005 17:45

    Také není marné místo kari použít muškátový květ, nebo nastrouhaný muškátový ořech, ale opatrně s množstvím, je dost výrazný.

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 5. 2005 19:24

    Maso a brambory zaapečené se šlehačkou dělám už dlouho, vyzkoušejte různé přísady: sýr, Nivu, žampiony, česnek, hořčici, vžcky je to jiné a vždycky dobré. Dřív jsem to zapékala odkryté, ale pak jsem dostala tip, namočit ve vodě papír na pečení, vyždímat a lehce přikrýt. Povrch se opeče, ale neokorá.

  • jaroslav sternwald
    jaroslav sternwald |

    14. 5. 2005 22:20

    Podobny recet je specialitou v nasi rodine jiz leta, jen mnohem jednodussi. Pouzivame veprove kotlety. Jako koreni uzivame jen sul a malinko pepre na kazdou vrstvu vcetne masa. Vetsinou to pripravujeme v remosce (neni podminkou). Je to velmi rychle na pripravu a vysledek je vzdu zarucen - super. Pozor je lepe delat to dele nez mene. Ja v remosce poznam, ze je to hotovo az kdyz se horni okraje zacnou opalovat.

  • Maida
    Maida |

    14. 5. 2005 21:54

    Marie Jelínková!!! Už jste to snědli???

  • Šárka Houdková
    Šárka Houdková |

    11. 5. 2005 09:03

    Tento recept už znám dlouho, ovšem bez kari, bez sýru, ale s cibulkou a pepřem. Stejně lze upravit např. vepřové kotletky, jsou vynikající. Masíčko je dobré dát někam doprostřed, pěkně nasaje smetánku a je křehounké a šťavnaté!

  • Marie Jelínková
    Marie Jelínková |

    4. 5. 2005 13:25

    Uz jsem to také ochutnala,ale maso bylo vedle brambor,tudiž bylo celé ve smetánce a bylo to moooooc mňam.Pro velký úspěch to dnes opakuji,ale použila jsem tuto variantu.Až to snime,tak napíšu ohlas!!

  • Hanka
    Hanka |

    4. 5. 2005 09:21

    Ja nechavam pekac vzdy odkryty a je to opravdu vynikajici, delam to i bez koreni, hlavne hodne syra a cibule, a nema to chybu!

  • Petra Šulcová
    Petra Šulcová |

    30. 4. 2005 20:18

    Ahojky já to taky dělám ale většinou z vepřového a na každý plátek masa ještě nakrájím na kolečka mrkev,spousty cibule občas i brokolici atd. prostě moc zeleninky je to bomba!!

  • lada mi
    lada mi |

    29. 4. 2005 09:12

    Dotaz:prosím, pekáč je přikrytý nebo odkrytý po celou dobu pečení, nebo se odkryje až na konec pečení??

  • Ivík
    Ivík |

    29. 4. 2005 08:48

    Koření lze použít různá (kdo má co rád) a třešničkou na dortu je, když se vrch posype strouhanou nivou, to je úžasné.

  • Míša G.
    Míša G. |

    28. 4. 2005 13:31

    Vyzkoušela jsem, a moc jsem neuspěla.Bylo by to mnohem lepší, kdyby se nedávalo kari na každou vrstvu brambor, je ho tam zbytečně moc.

  • Jana
    Jana |

    25. 4. 2005 11:23

    Ja to delam jeste tak, ze brambory prolozim nakrajenou cibuli a sem tam prosypu mletou paprikou.Nahoru davam naporcovane kure cele to zapekam kolem 2 hod v priklopenem pekaci.

  • priorita
    priorita |

    22. 4. 2005 16:23

    Fakt vynikající...autor by měl dostat řád vařečky zlaté:-) Díky za recept, jednoduchý, rychlý a chutná to víc než skvěle!

  • Anonym
    Anonym |

    21. 4. 2005 18:09

    uživatelské jméno si zadejte buď svoje jméno nebo nějaký nick, heslo je pro vás, aby přes váš nick někdo nelezl do komentářů a vašich receptů. Potvrzení hesla = to samé heslo, ona je to kontrola, jestli je to napsané správně.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 4. 2005 17:29

    Výborný recept!!Chtěla jsem se podívat na "OBLÍBENÉ RECEPTY",ale je to jen pro registr.uživatele přihlášené do systému.Zkoušela jsem se přihlásit,ale nevím jaké mám zadat "UŽIVATELSKÉ JMÉNO"."HESLO"a"POTVRZENÍ HESLA".Může mi někdo poradit jak na to???Dík. :)

  • Veronika
    Veronika |

    21. 4. 2005 00:01

    Bomba!!!!!!!!!

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    20. 4. 2005 14:52

    Tuto neděli jsem postupovala podle tohoto receptu, ale jindy maso osolím, opepřím, očesnekuju, hodím do mísy s hromadou cibule a dám uležet do lednice do druhého dne. Jiná varianta je s grilovacím kořením. Pak bych klidně použila různé směsi koření, které se dají koupit v obchodech. Mám nejraději od Kotányi, zdá se mi kvalitní. Pak jsou dost dobré směsi ve specializovaných kořenářských obchodech. V Brně je to Sindibád. Mám odtud třeba koření na steaky s rumovou příchutí - je super.

  • Pavla
    Pavla |

    20. 4. 2005 12:29

    Abies Albi prosím Tě jaké jsi použila koření na naložení toho vepřového, nebo poradí mi prosím někdo jaké by se nejvíc hodilo, ještě jsem nikdy nic podobného nedělala a chci se v sobotu blýsknout před babičkou :o) Moc děkuji!

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    19. 4. 2005 09:33

    Recept se mi zdá dobrý, ale u nás se nepovedlo, takže budeme muset jít do druhého kola. Muse,la jsem v sobotu nečekaně do práce, takže jsem vše připravila do pekáče a dětem (už středoškolákům, nebojte) řekla: pečte tak a tak, za 50 minut to bude hotové. Po příchodu domů říkly: Nic moc, mámo, nic moc. Ochutnala jsem a opravdu ic moc. Maso bylo jakž-takž, ale brambory hnusně tvrdé, šlehačka sražená. Zbylo toho hodně, ale dopékání už to nezachránilo.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    18. 4. 2005 08:37

    V sobotu jsem si maso naložila do koření, ale použila jsem vepřové, jiné doma nebylo. V neděli ráno jsme dochystali brambory a vše narovnali do dvou pekáčů a vložili do trouby. Protože si můžu nastavit na troubě čas, kdy se zapne i vypne, nastavili jsme ji a šli ven. Vrátili jsme se zrovna ke konci pečení. Maso i brambory byly výborné, doporučuju vyzkoušet s cibulí a česnekem nebo s jakýmkoliv kořením, které vám vyhovuje. Výraz nebe v hubě je asi nejvýstižnější :o)))

  • Ivana
    Ivana |

    14. 4. 2005 11:05

    Pro Janu z VM: tušila jsem, že budete muset vysvětlovat....Jinak to kuře děláme taky a jak už tu někde někdo výstižně poznamenal: je to NEBE V HUBĚ!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 4. 2005 10:39

    Nemyslela jsem to špatně, pouze ze švandy.

  • Nikol
    Nikol |

    14. 4. 2005 10:29

    Samozrejme, ze mam na mysli obsah pekace :-) Nevedela jsem, ze je to tak tezko pochopitelne :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 4. 2005 13:46

    Tak nevím, Nikol, nebyl ten "pekáč" těžko poživatelný ?! Jak dlouho se musí péct, aby změkl a jak se připravuje, aby byl chutný ?! :))))

  • Nikol
    Nikol |

    13. 4. 2005 12:21

    Zkousela jsem a cely pekac jsem snedla sama :-) Moc chutne.

  • Táňa
    Táňa |

    11. 4. 2005 16:14

    Mmmhm, delikatesní.:) Velmi dobré. Vynechala jsem kmín a přidala trochu grilovacího koření. Další slova by byla zbytečná, mlaskání konzumentů této dobroty hovoří za vše...:)

  • tera novakova
    tera novakova |

    7. 4. 2005 20:44

    orgasmus na jazyce. muj muz dokonce rekl, ze je to to nejlepsi, co ode me jedl!

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    7. 4. 2005 09:24

    Radulka: rozhodně syrové. Když jsou předem uvařené, není to ono.

  • Gabriela Kašparová
    Gabriela Kašparová |

    14. 3. 2005 16:09

    moc dobré! diky za typ, sklidila jsem uspech :-)

  • Eva
    Eva |

    10. 2. 2005 14:40

    Je to dobré, dělal jsem to v sobotu k obědu. Místo šlehačky jsem přidala zakysanou smetanu a taky to bylo fajn. Akorát toho kmínu bych tam možná nesypala tolik. Třeba jen na jednu vrstvu, hrozně pak přebíjí tu chuť. Ale jinak je to opravdu dobré.

  • Dana M.
    Dana M. |

    10. 2. 2005 09:41

    Syrové.

  • Radulka
    Radulka |

    9. 2. 2005 13:42

    Jenom maličkost: brambory se dávají syrové nebo vařené? Díky předem za upřesnění

  • Natali
    Natali |

    9. 11. 2004 15:25

    Super mnam vyzkoušela jsem a musím říci opravdu báječné...Vyzkoušejte doporučuji