Piškotový korpus na dort

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Elisa212

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g cukr (moučka)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
* troubu předehřejeme na 180°C
2
* vymažeme formu a vysypeme moukou
3
* ušleháme vejce a cukr
4
* přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek
5
* těsto nalijeme do formy
6
* v troubě pečeme cca 20 minut -> hotové poznáme pomocí špejle (nesmí na ní zůstat těsto)
7
* korpus z této dávky je cca 2 cm vysoký
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    5. 2. 2017 16:18

    Forma o velikosti 24cm :-)

  • dortová queen
    dortová queen |

    14. 11. 2016 19:53

    Dobrý den, tento dortík si u mého synka vysloužil jméno dortík Frantík, protože chutná jako zapařený "frantík" mého manžela. Pečínkovala jsem ho jako pejska na 200 stupňů a díky tomu byl krásně křupavý.....jinak děkuji za vcelku obstojný recepis

  • dortová queen
    dortová queen |

    14. 11. 2016 19:49

    Dobrý den, tento dortík si u mého synka vysloužil jméno dortík Frantík, protože chutná jako zapařený "frantík" mého manžela. Pečínkovala jsem ho jako pejska na 200 stupňů a díky tomu byl krásně křupavý.....jinak děkuji za vcelku obstojný recepis

  • Ifka
    Ifka |

    29. 10. 2016 14:23

    Dobrý den. Skvělý recept, dělala jsem v menší formě a hezky mi to houplo na 3-4 cm. Já ještě přidala ořechy a kakao a bomba! :)

  • Lopus da la filipus
    Lopus da la filipus |

    1. 9. 2016 18:28

    Kokote :-D :-D :-D :-D :-D :-P ;-) :-) :-)

  • Lopus da la filipus
    Lopus da la filipus |

    1. 9. 2016 18:28

    Kokote :-D :-D :-D :-D :-D :-P ;-) :-) :-)

  • Richard
    Richard |

    15. 4. 2016 14:24

    Výborný, rychlý a jednoduchý, také takto bych to asi hodnotil ;-) . A právě další věc jsou rozměry záleží samozřejmě na formě. My jsme měli průměr formy 24cm (čili středně menší forma) a tím výška korpusu se zvedne na cca 3,0 - 3,5cm, :-\ což je asi rozměr na bezpečné proříznutí na půlku (na dvě vrstvy) a eventualní seříznutí a vyrovnání O:-) . chtěli jsme vyšší dort a tak jsme upekli ještě jeden korpus. Ano je to časově náročnější :-| , ale aspoň jistota, že vše bude propečené jak má 8-) , takže 2 korpusy - 4vrstvy :-) .

  • filipus
    filipus |

    10. 1. 2016 18:50

    hustodémonicky krutopřísné ;-)

  • monudostal
    monudostal |

    10. 1. 2016 13:49

    Výborný recept, rychlý levný a výborný.. Dala jsem do srnčího hřbetu a super, velikost akorát... VELMI DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT...

  • Veja
    Veja |

    14. 12. 2015 13:34

    Korpus užasný, skvělá barva a krásně šel z formy ven. :-)

  • Lenka
    Lenka |

    17. 9. 2015 16:46

    Korpus se mi trošičku drolil po stranách, ale jinak fajn..pekla jsem v té základní formě a je dost vysoký na to aby se udělalo víc vrstev..příště upeču ve větší formě a nebo zmenšim dávku ingrediencí na polovinu :)

  • lelkovat
    lelkovat |

    19. 5. 2015 09:30

    výborný recept :-) jen jsem přidala citrónovou kůru :-)

  • Verča
    Verča |

    1. 5. 2015 10:01

    Maximální spokojenost,korpus se nedrolí a jde dobře z formy. ;-) :-))

  • Martina
    Martina |

    19. 4. 2015 22:26

    Zkusila jsem a napsala si recept.Nemá chybu,forma 26 průměr a krásně vylezl korpus,lepší jsem neměla. :-*

  • Věrka
    Věrka |

    21. 3. 2015 16:17

    :-) :-) pečeme jeden se upekl a parádní teďka děláme dvou násobek ;-) :-D

  • nejtik19
    nejtik19 |

    12. 3. 2015 07:25

    Vyzkoušeno a povedlo se. Děkuji za recept přidávám jedničku <3

  • Lenka
    Lenka |

    23. 11. 2014 02:39

    Chtela jsem tri patra, mnozstvi jsem ztrojnasobila a povedlo se :-D Uz mam uplacany dort v lednici. Snad to bude zitra k jidlu <3

  • Mária
    Mária |

    22. 11. 2014 19:20

    Idem to vyskušatˇ :-)

  • Martina
    Martina |

    21. 9. 2014 15:14

    Dobrý den, pro jakou velikost dortové formy je tento recept určen?

  • Martina
    Martina |

    21. 9. 2014 15:04

    Dobrý den, toto množství je určeno pro jakou velikost dortové formy? Děkuji :-)

  • Natka
    Natka |

    7. 9. 2014 18:18

    Tom je nejlepší <3

  • vendelinec
    vendelinec |

    30. 7. 2014 19:53

    :-P :-P velice chutný, výborný a jednoduchý jen se po něm zaprášilo :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 |

    16. 7. 2014 15:45

    Všem chutnal :-P

  • barbarons
    barbarons |

    15. 3. 2014 19:04

    Jednoduché a chutné :-)

  • chrtino
    chrtino |

    11. 1. 2014 11:48

    výborný, rychlý a jednoduchý