Piškotový nákyp se švestkovým kompotem

Hodnocení:

Moje:

25 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 20
      g rozpuštěné máslo
    • 20
      g mleté mandle
    • 300
      g švestkový kompot
    • strouhanka + máslo na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělte žloutky od bílků.
2
Žloutky utřete s citronovou kůrou a 50 g cukru, bílky vyšlehejte s 50 g cukru na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte. Pak opatrně vmíchejte mouku a nakonec máslo. Těsto rozetřete do zapékací formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Povrch posypte strouhanými mandlemi. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte asi 30 minut. Nákyp servírujte teplý s kompotem a politý kompotovou šťávou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.