Smažená plněná vejce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vařená vejce na tvrdo
    • 1
      ks vejce syrové
    • 1
      ks rohlík
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • petrželová nať
    • hladká mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme.
2
Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vynačkaným rohlíkem, 1 lžící oleja, osolíme, opepříme. Hmotou naplníme poloviny bilků tak, že je "doplníme" na celé vejce.
3
Obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme.
4
Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pospipo
    pospipo |

    31. 10. 2011 19:26

    Velmi dobré, překvapivě použité jen základní suroviny a taková chuťovka. Jen jsem ještě pro zvýraznění chuti přidal do směsi baby špenát. Pochutnala si celá rodina, vážně super.

  • monikamak
    monikamak |

    27. 4. 2011 11:30

    Nešla jsem do školy, kvůli nemoci a dostala jsem za úkol si uvařit oběd. Na tenhle recept jsme narazila náhodou, ale vypadá to zajímavě :) Takže to vidím, že udělám porci i pro mamku s taťkou :D Snad jim bude chutnat :) Děkuju za inspiraci.

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    4. 7. 2010 18:17

    Dobré. Lahodná chuť. Jen trochu pracné, ale to je vždy s trojobalem. Díky za recept. Za 1!

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    14. 4. 2009 19:55

    Měli jsme dnes k obědu-v rámci likvidace koledy.Mně chutnalo s tou petrželkou,manžel si prosadil zamíchat do žloutkové směsi kladenskou pečeni a chutnalo mu to také.Dobrý nápad.Prý bych mu k těm žloutkům příště mohla přimíchat i olomoucký tvarůžek...Jak jde o jídlo,jeho fantazie je nedostižná...1*

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 3. 2009 10:11

    Danka, tú šunku tam nedávaj...fakt nie je nutné dávať všade údeniny. Je to dobre ochutené vňaťou a stačí to.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    27. 3. 2009 11:24

    Terezko, výborný recept. Už ho mám v oblíbených. Velikonoce se blíží, tak ho určitě vyzkouším. Já bych do žloutkové hmoty ještě zamíchala nakrájenou šunku.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    27. 3. 2009 10:55

    Terezko, výborný recept. Už ho mám v oblíbených. Velikonoce se blíží, tak ho určitě vyzkouším. Já bych do žloutkové hmoty ještě zamíchala nakrájenou šunku.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    26. 3. 2009 08:21

    Tak tohle vyzkouším-Velikonoce za dveřma-vajec bude až,až...Zase nějaká změna po vaječných tlačenkách....

  • Tereza -
    Tereza - |

    6. 6. 2007 14:53

    Simčo, náplňou doplníš vajíčko na celé. Takže z tohto receptu budeš mať 10 vypražených vajec. Ja robím obyčajne z 8-10 vajec, to potom použijem rožky dva. Ja som zhodou okolností v sobotu tieto vajcia robila a poslala som fotku, ale p. Kovářová asi ešte nemala čas ju vložiť. Prosím p. Kovářovú, ak by to šlo a mala troška čas, fotku vložiť, aby to bolo jasné z obrázka. Ďakujem.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    6. 6. 2007 12:46

    Terezko, nějak jsem nepochopila - to uděláš z náplně kuličku velikosti žloutků a "zavřeš" ho do půlek z bílků, načež obalíš a smažíš, nebo doopravdy na bílek "vysocháš" druhou půlku vejcete z hmoty a pak.... Tedy vznikne ti z tohoto receptu 5 smažených "vajec" nebo 10 smažených "vajec"? Díky za odpovědˇ? Docela mne recept zaujal a tak abych pro případné vyzkoušení věděla. Nějak se mi totiž nechce věřit, že z jednoho rohlíku "vysochám" 5 půlek vajec....