Autor:

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Snadné
Těsto: forma cca 22 cm
Vejce 5 ks
Polohrubá mouka 100 g
Cukr krupice 100 g
Olej 2 lžíce
Voda 1 lžíce
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Tmavá šlehačka
Smetana ke šlehání 250 ml
Tyčinky ledové kaštany 1 ks
Ztužovač šlehačky
- pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%
1 ks
Světlá šlehačka
Smetana ke šlehání 250 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Ztužovač šlehačky
- pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku než je 33%
 
Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Vyzkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Po vychladnutí korpus prokrojíme, naplníme částí ušlehané smetany(světlou nebo tmavou), zaklopíme, pak korpus potřeme opět smetanou(opačná barva, než kterou jsme plnili). Zbylou světlou a tmavou smetanou dozdobíme dle vlastní chuti cukrářským sáčkem.

Světlá šlehačka: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem (a ztužovačem)

Tmavá šlehačka: do smetany nalámeme ledové kaštany, za stálého míchání necháme převařit a rozpustit. Odstavíme a necháme vychladit. Nejlépe je tmavou smetanu připravit den předem a nechat v lednici řádně zchladit.

Nazdobený dort necháme v chladu přes noc proležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.86 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Reklama
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Komentáře

  1. Věra Schořová   19.10.2016 | 9:58 | reagovat | závadný

    Dělala jsem ho nedávno a pouze s pařížskou smetanou na přání snachy a byl skvělý.

  2. Iva Pražáková   18.05.2016 | 12:08 | reagovat | závadný

    Dělala jsem ho včera k svátku pro dceru a byl to snad nejjednodušší dort, který jsem kdy pekla a zdobila. Chutnal nejen jí, ale i jejím kamarádům a za chvíli bylo po dortu. Děkuji.

  3. Siala   25.01.2013 | 15:25 | reagovat | závadný

    Dobrý den. Potřebovala bych poradit, jak dort přepravit autobusem, když je všude šlehačka?? Nemáte nějaký nápad?
    Děkuji

  4. Bouzková   12.12.2012 | 19:15 | reagovat | závadný

    Přesně takhle jednou za rok zdobím dort pro našeho otce. Je to jediná sladkost, kterou si dopřeje a o jiné krémové dorty nestojí. Tenhle se taky moc povedl, vypadá nádherně a určitě měl oslavenec radost :-) :-) . :-)

  5. Mia   01.11.2012 | 18:47 | reagovat | závadný

    nerozteče se po chvíli ta šlehačka nahoře? :/

    1. Simona Hložková   30.11.2012 | 8:40 | reagovat | závadný

      Já smetanu na dorty dávám taky protože nám chutná víc jak krémy a neroztéká se mi nic.Ztužovač dávám jeden na čtvrt litru 31 procentní šlehačky a všechno je v pohodě. <:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web