Piškotový řez s medovými jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO DO FORMY NA BISKUPSKÝ CH
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
  • Medovo-jablečná náplň
    • 800
      g jablka
    • 120
      g med
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      dl voda
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • medovina nebo rum - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí prokrojíme, formu vyložíme folií nebo alobalem a naplníme.
2
Nastrouhaná jablka dáme do hrnce s nepřilnavým dnem a na mírném plameni krátce podusíme společně s citronovou šťávou a medem. Ve vodě rozmícháme pudink, který vlijeme do jablečné směsi a rychle zamícháme, aby se nesrazil dřív než bude promíchaný s jablky. Po krátkém provaření natřeme polovinu směsi na spodní díl piškotu, zaklopíme, naneseme zbytek, uhladíme a dáme vychladit a proležet nejlépe do druhého dne.
3
Pokud nebudou jíst řezy děti, můžeme piškot pokapat medovinou, punčem nebo rumem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.