Autor:

Piškotový řez s medovými jablky

Snadné
TĚSTO DO FORMY NA BISKUPSKÝ CH
Vejce 3 ks
Teplá voda 2 lžíce
Olej 2 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Cukr krupice 100 g
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Medovo-jablečná náplň
Jablka 800 g
Med 120 g
Citronová šťáva 3 lžíce
Voda 1 dl
Vanilkový pudink 1 ks
Ingredience
Medovina
nebo rum - není nutné
 
Piškotový řez s medovými jablky

Postup přípravy:

Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí prokrojíme, formu vyložíme folií nebo alobalem a naplníme. Nastrouhaná jablka dáme do hrnce s nepřilnavým dnem a na mírném plameni krátce podusíme společně s citronovou šťávou a medem. Ve vodě rozmícháme pudink, který vlijeme do jablečné směsi a rychle zamícháme, aby se nesrazil dřív než bude promíchaný s jablky. Po krátkém provaření natřeme polovinu směsi na spodní díl piškotu, zaklopíme, naneseme zbytek, uhladíme a dáme vychladit a proležet nejlépe do druhého dne. Pokud nebudou jíst řezy děti, můžeme piškot pokapat medovinou, punčem nebo rumem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Piškotový řez s medovými jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web