Kořeněná panenka ve slanině

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová panenka
    • slanina :anglická,vahalova,zauzená-plátky
    • koření dle chuti-gyros,country,grilovací,mexické...
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou stran kořením, které nám chutná a osolíme (pokud již koření neobsahuje sůl). Plátek masa položíme na plátek slaniny, okraj slaniny přehneme přes plátek, přimáčkneme a necháme proležet alespoň 2 hodiny.
2
Připravenou kořeněnou panenku ve slanině smažíme na trošce oleje na teflonové pánvi s troškou oleje, dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
3
**Poznámky:** Místo koření můžeme použít sójovou nebo worcesterovou omáčku.Plátky pokapeme,necháme proležet a pak dáme do plátku slaniny.
Zařazení: Maso Uzené Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    18. 5. 2015 06:44

    Panenku jsme si pěkně ugrilovali na našem miláčkovi, kterého jsme dostali k Vánocům a bylo to skvělý :D

  • marketa
    marketa |

    22. 2. 2014 13:53

    výborné, moc jsme si pochutnali - děkuji za recept. Dala jsem kvalitní gril. koření Argentina, zabalila do pikantního bůčku (bok flamendr) a smažila jsem na trošce domácího sádlíčka + volské oko, opečený brambor a zeleninový salát. ;-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    9. 9. 2013 10:14

    co je to za recept? je to rychlý recept, jednoduchý a prudce jedlý! asi by to chtělo zkusit a pak hudrat, my jsme byli nad míru spokojení!

  • xsmog00
    xsmog00 |

    26. 11. 2012 15:40

    Lehké a navíc moc chutné! ;-) chválím!

  • Verča
    Verča |

    2. 11. 2012 18:39

    Byla to dobrota a mému příteli chutnala tolik, že si vyžádal brzo opáčko :D !

  • Běželová
    Běželová |

    4. 6. 2012 17:26

    Zkusila jsem a nemůžu jinak než pochválit. Recept je jednoduchý na přípravu a taky moc dobrý. Se šťouchaným bramborem s jarní cibulkou ideální <3 :-* <3

  • JA PRVNI
    JA PRVNI |

    7. 4. 2012 23:34

    CO TO JE JAKO ZA RECEPT ??? ...vemte si maso ,dejte na nej nejaky koreni ,oblate to ve slanine a udelejte ? :-D

  • Vránová
    Vránová |

    17. 1. 2012 07:58

    Proležet jsem nenechala a přesto to byla moje nejlepší panenka. Myslela jsem, že se slanina odpojí od masa, ale držela na ní jako čert :-D .

  • dajánek
    dajánek |

    3. 10. 2011 20:07

    výborný recept, děkuji :-*

  • Morávková Míla
    Morávková Míla |

    27. 8. 2011 20:44

    Chutná a rychlá večeře. Když se talíř ozdobí bohatě zeleninou, je to u nás i časově nenáročná slavnostnější dobrota a hlavně chutná všem <:-) . Míla

  • Patrik
    Patrik |

    4. 5. 2011 13:33

    dost dobrý. stačí s chlebem tatarkou a kečupem

  • Anonymous
    Anonymous |

    19. 4. 2011 10:14

    moje stara to neumi uvařit

  • Katka
    Katka |

    4. 1. 2011 14:19

    To vypada moooc dobre!Vyzkousim!