Autor:

Valentýnský dort

Střední
Těsto
Cukr 175 g
Máslo 125 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 430 g
Mouka  
Náplň
Maliny 100 g
Jahody 100 g
Smetana 200 ml
Vanilkový cukr  
Rybíz
vše zmrazené
100 g
Želatina
červená
1 balíček
Valentýnský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z kartonu vystřihneme srdce asi 25×25 cm. Oddělíme 600 g těsta a zbytek vrátíme do chladničky. Na pomoučeném vále těsto vyválíme. Podle šablony vykrojíme tvar srdce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Korpus pečeme asi 10 minut a několikrát jej propíchneme vidličkou.
Okraj srdce: ze zbylého těsta vyválíme váleček silný jako prst. Na předpečený korpus kolem dokola položíme váleček z těsta. Celé srdce potřeme studenou vodou. Zvýšený okraj nakonec ozdobíme vidličkou. Pečeme ještě asi 10 minut. Hotové necháme vychladnout.
Náplň: zmrzlé ovoce dáme do středu srdce a několik kousků odložíme. Želatinu připravíme dle návodu. Až začne tuhnout, ovoce jí pomalu přeléváme. V chladničce necháme ztuhlout. Smetanu ušlaháme dotuha, a cukrářským sáčkem dort ozdobíme a poklademe nejhezčím ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.44 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Valentýnský dort

Komentáře

  1. Violetta   24.08.2014 | 17:13 | reagovat | závadný

    Mňamka hm delam rada dorty <:-) <3 :-)) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  2. Cukrářka Hanka   28.10.2012 | 12:03 | reagovat | závadný

    Mňamka 8-)

  3. Katull   12.02.2011 | 16:50 | reagovat | závadný

    Hodně pracné asi ne?

  4. atka capova   14.02.2009 | 2:15 | reagovat | závadný

    ahoj, pro Janu: ještě jsem nepekla, ale podle receptu vanilkový curk určitě do šlehačky. Ale já ho dávám normálně i do těsta.

  5. jana soukupova   13.02.2009 | 19:46 | reagovat | závadný

    ma prozbu pisete tam o vanilkovim cukru ale pak nepisete kam ho primichat prosim o odpoved dekuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web