Autor:

Valentýnský dort

Střední
Těsto
Cukr 175 g
Máslo 125 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 430 g
Mouka  
Náplň
Maliny 100 g
Jahody 100 g
Smetana 200 ml
Vanilkový cukr  
Rybíz
vše zmrazené
100 g
Želatina
červená
1 balíček
Valentýnský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z kartonu vystřihneme srdce asi 25×25 cm. Oddělíme 600 g těsta a zbytek vrátíme do chladničky. Na pomoučeném vále těsto vyválíme. Podle šablony vykrojíme tvar srdce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Korpus pečeme asi 10 minut a několikrát jej propíchneme vidličkou.
Okraj srdce: ze zbylého těsta vyválíme váleček silný jako prst. Na předpečený korpus kolem dokola položíme váleček z těsta. Celé srdce potřeme studenou vodou. Zvýšený okraj nakonec ozdobíme vidličkou. Pečeme ještě asi 10 minut. Hotové necháme vychladnout.
Náplň: zmrzlé ovoce dáme do středu srdce a několik kousků odložíme. Želatinu připravíme dle návodu. Až začne tuhnout, ovoce jí pomalu přeléváme. V chladničce necháme ztuhlout. Smetanu ušlaháme dotuha, a cukrářským sáčkem dort ozdobíme a poklademe nejhezčím ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Valentýnský dort

Komentáře

  1. Violetta   24.08.2014 | 17:13 | reagovat |

    Mňamka hm delam rada dorty <:-) <3 :-)) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  2. Cukrářka Hanka   28.10.2012 | 12:03 | reagovat |

    Mňamka 8-)

  3. Katull   12.02.2011 | 16:50 | reagovat |

    Hodně pracné asi ne?

  4. atka capova   14.02.2009 | 2:15 | reagovat |

    ahoj, pro Janu: ještě jsem nepekla, ale podle receptu vanilkový curk určitě do šlehačky. Ale já ho dávám normálně i do těsta.

  5. jana soukupova   13.02.2009 | 19:46 | reagovat |

    ma prozbu pisete tam o vanilkovim cukru ale pak nepisete kam ho primichat prosim o odpoved dekuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web