Rychlý jahodový koláč

Hodnocení:

Moje:

45 minut
9
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks lískové těsto mražené plátky
    • 225
      g rybízový džem černorybízový
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      l jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto částečně rozmrazte, jednotlivé plátky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte z ních obdélníkový pláto rozměrech asi 15 x 40 cm
2
2. Po obou delších stranách těsto ohněte, aby vznikl asi 1cm okraj. Do okrajů udělejte nožem zářezy ve vzdálenosti asi 1/2 cm. Těsto propíchněte vidličkou.
3
3. Potřete je trochou studené vody a pečte asi 20 min. ve střední části trouby. Upečený korpus nechte vychladnout na kovové mřížce.
4
4. Džem rozehřejte v mikrovlnce nebo v kastrůlku. Potom polovinu natřete na vychladlý korpus.
5
5. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a ochut'te ji vanilkovým cukrem a rumem. Jahody umyjete, zbavíte je z štopek a rozkrojte je napůl.
6
6. Šlehačkou potřete korpus a ozdobte ho jahodami. Vrch potřete zbytkem rozehřátým džemem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.