Autor:

Rychlý jahodový koláč

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 9
Ingredience
Lískové těsto
mražené plátky
5 ks
Rybízový džem
černorybízový
225 g
Smetana ke šlehání 2 dl
Vanilkový cukr 1 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Jahody 1 l
Rychlý jahodový koláč

Postup přípravy:

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto částečně rozmrazte, jednotlivé plátky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte z ních obdélníkový pláto rozměrech asi 15 x 40 cm

2. Po obou delších stranách těsto ohněte, aby vznikl asi 1cm okraj. Do okrajů udělejte nožem zářezy ve vzdálenosti asi 1/2 cm. Těsto propíchněte vidličkou.

3. Potřete je trochou studené vody a pečte asi 20 min. ve střední části trouby. Upečený korpus nechte vychladnout na kovové mřížce.

4. Džem rozehřejte v mikrovlnce nebo v kastrůlku. Potom polovinu natřete na vychladlý korpus.

5. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a ochut'te ji vanilkovým cukrem a rumem. Jahody umyjete, zbavíte je z štopek a rozkrojte je napůl.

6. Šlehačkou potřete korpus a ozdobte ho jahodami. Vrch potřete zbytkem rozehřátým džemem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Rychlý jahodový koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web