Autor:

Výborné koláčky

Střední
Porce: 50
Těsto
Hladká mouka 500 g
Cukr 2 lžička
Mléko 250 ml
Droždí 1 kostka
Žloutek 1 ks
Rostlinný olej 80 ml
Sůl 1 špetka
Náplň
Povidla  
Tvarohová náplň
tvaroh, rozinky, lžíce másla, cukr
 
Posypka
Hrubá mouka 50 g
Máslo 50 g
Cukr
mletý
30 g
Výborné koláčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku - vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout! Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech, do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15-20 min. 180 °C. Před servírováním pocukrujeme!! Nepotíráme vejcem!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Výborné koláčky

Komentáře

  1. Vera   25.10.2015 | 5:14 | reagovat | závadný

    Chtela bych se zeptat kolik suseneho drozdi pouzit. V USA nemuzu najit zive drozdi. Dekuji

  2. karin   20.10.2007 | 18:42 | reagovat | závadný

    ta merunkova marmelada je super, chutna to vytecne. Pro holky v USA, pouzijte plnotucnou riccota cheese - opravdu moc chutne. diky za recept. A vsem za pomoc.

  3. Marsí   19.10.2007 | 8:06 | reagovat | závadný

    Tak vám nevím...peču už přes 20 let a stalo se mi oprvé něco, co nechápu. Dělala jsem z poloviční dávky, těsto nevím proč bylo tuhé jako ďas, musela jsem přidat mléko a olej. Pak sice hezky vykynulo, ale koláčky byly skvělé jen po upečení. Druhý den už jen jako ty koupené. Asi zůstanu u svých osvědčených majonézových receptů.Možná to bylo tím, že jsem použila jinou značku droždí než jindy.Ale musím říct, že chlapi je snědli všechny.

  4. karin   19.10.2007 | 3:03 | reagovat | závadný

    dik za vsechny rady, mam jeste jednu otazku, ja tady v USA nemuzu sehnat kostky kvasnic, mam je to susene aktivni drozdi co se pouziva na peceni chleba, funguje dobre, ale nevim kolik lzicek bych asi tak mela dat misto jedne kostky. Nemate s tim nekdo zkusenost ? Jinak ted pecu a pouzila jsem merunkovou marmeladu, tak uvidim. Ale dala jsem malo toho drozdi, tak je to dost ubohe, ale je to v troube, letim to okouknout a pak dam vedet.

  5. Eva Mlýnská   18.10.2007 | 12:22 | reagovat | závadný

    Pro Zitu - na půl kila mouky je 1/4 kg tvarohu dost málo, ještě asi půl kostky.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web