Autor:

Velikonoční syrek

Snadné
Ingredience
Vejce 16 ks
Mléko 3 l
Hřebíček 4 ks
Sůl  
Velikonoční syrek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

V mléce rozkvedláme vejce, trochu osolíme (nesmí být slané, jen ochucené), přidáme hřebíčky a za stálého míchání pomalu zahříváme. Když se začne dělat syrovátka, odstavíme z ohně. Na hrnec dáme cedník, vložíme do něj řídkou utěrku nebo gázu a naběračkou dáváme vaječnou masu. Z této dávky dáváme do 2 cedníků. Rozdělíme masu přibližně na polovinu. Utěrku zavážeme špagátem, zavěsíme a do druhého dne necháme odtéct. Protože jde o vejce, děláme je, až na Bílou sobotu, tedy těsně před Velkou nocí. Hrudku syreka krájíme na plátky silné 5-10 mm a skládáme na mísu se šunkou, klobásou a ostatními velikonočními dobrotami. Udržujeme v chladničce.

Poznámka: u nás na Veľkú noc syrek musí byť, patrí k tradičným veľkonočným jedlám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Velikonoční syrek

Komentáře

  1. anička   22.04.2014 | 21:04 | reagovat | závadný

    unas se děla syrek každy rok na 1.dl mleka 1. vejce osolit mirně trochu vegety pepř a pažitka mnamka
    :-)

  2. Hanča   22.04.2014 | 12:26 | reagovat | závadný

    My si to udělali více na sladko,chutná to jako pudink ,velice dobrá zkušenost :-)

  3. LenkaKoca   19.03.2013 | 18:38 | reagovat | závadný

    Jo jo to je moc dobrý nápad, ještě jsem ho neviděla a vyzkouším ho. Už se moc těším! :-))

    doufám že se mi to povede :-)

    1. J.Tereza   20.03.2013 | 19:49 | reagovat | závadný

      To nie je nápad :-) To je tradičné jedlo u nás na východnom Slovensku už po mnoho generácií. Petrí k tradičným veľkonočným raňajkám :-)

  4. Dagmar Palánová   07.03.2010 | 10:54 | reagovat | závadný

    Tento recept doma děláme trochu jinak-nasladko.Do mléka dáme cukr a rozinky.Jinak je vše stejné.Jsem moc mile překvapena že jsem našla obdobu tohoto receptu.Mám jej po mé babičce a netušila jsem jeho kořeny.Rovněž je u nás součástí mísy s řepou,uzeným,klobáskou a br. salátem.Ta sledká chuť příjemně doplňuje ostatní jídlo.

  5. Tereza J.   08.03.2009 | 16:41 | reagovat | závadný

    ...hlavne, ak sa tento syrek je 1x za rok - na Veľkú noc :))))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web