Autor:

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Uzený bůček
libovější (nebo krkovice)
500 g
Ciabatta
velká (nebo 8-10 rohlíků), pokrájená na kostičky
1 ks
Vývar 500 ml
Máslo
změklé + na vymazání formy
75 g
Žloutek 4 ks
Bílek 4 ks
Kopřiva
mladá (nebo jiné dosažitelné bylinky)
1 hrst
Strouhanka
trochu + na vysypání formy
 
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Slané, Uzeniny

Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem.
V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo, přidejte nakrájené maso a najemno nasekané bylinky a vše promíchejte s pečivem. Ochuťte a okořeňte. Pokud je hmota příliš řídká, můžete ji zahustit strouhankou.
Do směsi nakonec opatrně vmíchejte pevný sníh z bílků a přemístěte ji do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy.
Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 35 až 40 minut, až hmota zpevní a na povrchu se utvoří zlatavá, křupavá krustička.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. Klárka Dítětová   01.04.2013 | 15:18 | reagovat |

    Perfektní recept!!! Doporučuju

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web