Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
50 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g uzený bůček libovější (nebo krkovice)
    • 1
      ks ciabatta velká (nebo 8-10 rohlíků), pokrájená na kostičky
    • 500
      ml vývar
    • 75
      g máslo změklé + na vymazání formy
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 1
      hrst kopřiva mladá (nebo jiné dosažitelné bylinky)
    • strouhanka trochu + na vysypání formy
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem.
2
V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo, přidejte nakrájené maso a najemno nasekané bylinky a vše promíchejte s pečivem. Ochuťte a okořeňte. Pokud je hmota příliš řídká, můžete ji zahustit strouhankou.
3
Do směsi nakonec opatrně vmíchejte pevný sníh z bílků a přemístěte ji do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy.
4
Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 35 až 40 minut, až hmota zpevní a na povrchu se utvoří zlatavá, křupavá krustička.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    16. 4. 2017 09:22

    jasně,dám medvědí!!!

  • Milus
    Milus |

    11. 4. 2017 12:27

    Doporučuji ještě česnek, ale jinak je dobrá.

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 4. 2015 17:15

    !;""(". smxˇfhvlvkfun m. s tkgykllylxćmx´v´x´xd´hljlglgˇjˇhl

  • Klárka Dítětová
    Klárka Dítětová |

    1. 4. 2013 15:18

    Perfektní recept!!! Doporučuju