Autor:

Bůčková roláda se špekem

Střední
Náplň:
Mleté maso - vepřové
nebo mix
500 g
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá paprika 2 lžička
Červená paprika 1 ks
Česnek 3 stroužek
Mletý kmín
- není nutný
1/2 lžička
Vejce 1 ks
Uzený špek
100 -
150 g
Ingredience
Vepřový bůček
bez kosti, cca
1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sádlo
nebo olej
1 lžíce
Bůčková roláda se špekem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou paprikou. Špek pokrájíme na půlcentimetrové kostičky a přidáme k mleté směsi. Dobře promícháme.

Vepřový bok rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, nasolíme a rozložíme na stůl.

Masovou směsí buď plát potřeme a pak jej srolujeme nebo směs dáme na jeho střed a zabalíme. Roládu pak převážeme nití, aby se během pečení nerozbalovala a položíme do vymaštěného pekáčku s pokrájenou cibulí a česnekem.

Pečeme v předehřáté troubě nejprve 40 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení podléváme vodou (pivem) a přeléváme výpekem dle potřeby.

Podáváme s bramborovou přílohou, knedlíkem se zelím nebo špenátem. Před servírováním odstraníme nit.

*Roláda se dá použít jako studené pohoštění a vychlazená se také lépe krájí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Bůčková roláda se špekem

Komentáře

  1. Iren   31.03.2015 | 8:40 | reagovat |

    Vynikajici, vrele doporucuji. Na vyberu speku si dejte urcite zalezet nejvic, kdyz bude dokonale vyuzeny tak bude rolada deluxe jako ta co jsme v nedeli sporadali bezezbytku.

  2. Jana Sloupová   29.08.2014 | 18:16 | reagovat |

    Roláda je vynikající. Manželovi se s vepřovým zavděčim vždycky, dobrotky takového rázu on zbožňuje :-)) :-D. Mňamina to byla a zítra jí dorazíme :-D haha.

  3. Květka   02.02.2013 | 20:13 | reagovat |

    Krájí se líp studená,ale fajnová je tak i tak,mňam!

  4. Vladislava Simonová   09.01.2013 | 13:00 | reagovat |

    Před chvílí jsme dojedli a pěkně jí zapili pivečkem.Udělala jsem k ní knedlik ze špenátem a byl to skvělý oběd.Roláda byla šťavnatá a pěkně provoněná.Je to výborný recept a ráda se k němu při vhodné příležitosti vrátím.Děkuji vám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web