Autor:

Bůčková roláda se špekem

Střední
Náplň:
Mleté maso - vepřové
nebo mix
500 g
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá paprika 2 lžička
Červená paprika 1 ks
Česnek 3 stroužek
Mletý kmín
- není nutný
1/2 lžička
Vejce 1 ks
Uzený špek
100 -
150 g
Ingredience
Vepřový bůček
bez kosti, cca
1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sádlo
nebo olej
1 lžíce
Bůčková roláda se špekem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou paprikou. Špek pokrájíme na půlcentimetrové kostičky a přidáme k mleté směsi. Dobře promícháme.

Vepřový bok rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, nasolíme a rozložíme na stůl.

Masovou směsí buď plát potřeme a pak jej srolujeme nebo směs dáme na jeho střed a zabalíme. Roládu pak převážeme nití, aby se během pečení nerozbalovala a položíme do vymaštěného pekáčku s pokrájenou cibulí a česnekem.

Pečeme v předehřáté troubě nejprve 40 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení podléváme vodou (pivem) a přeléváme výpekem dle potřeby.

Podáváme s bramborovou přílohou, knedlíkem se zelím nebo špenátem. Před servírováním odstraníme nit.

*Roláda se dá použít jako studené pohoštění a vychlazená se také lépe krájí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Bůčková roláda se špekem

Komentáře

  1. Iren   31.03.2015 | 8:40 | reagovat | závadný

    Vynikajici, vrele doporucuji. Na vyberu speku si dejte urcite zalezet nejvic, kdyz bude dokonale vyuzeny tak bude rolada deluxe jako ta co jsme v nedeli sporadali bezezbytku.

  2. Jana Sloupová   29.08.2014 | 18:16 | reagovat | závadný

    Roláda je vynikající. Manželovi se s vepřovým zavděčim vždycky, dobrotky takového rázu on zbožňuje :-)) :-D. Mňamina to byla a zítra jí dorazíme :-D haha.

  3. Květka   02.02.2013 | 20:13 | reagovat | závadný

    Krájí se líp studená,ale fajnová je tak i tak,mňam!

  4. Vladislava Simonová   09.01.2013 | 13:00 | reagovat | závadný

    Před chvílí jsme dojedli a pěkně jí zapili pivečkem.Udělala jsem k ní knedlik ze špenátem a byl to skvělý oběd.Roláda byla šťavnatá a pěkně provoněná.Je to výborný recept a ráda se k němu při vhodné příležitosti vrátím.Děkuji vám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web