Bůčková roláda se špekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň:
    • 500
      g mleté maso - vepřové nebo mix
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička mletý kmín - není nutný
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g uzený špek 100 -
    • 1
      kg vepřový bůček bez kosti, cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou paprikou. Špek pokrájíme na půlcentimetrové kostičky a přidáme k mleté směsi. Dobře promícháme.
2
Vepřový bok rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, nasolíme a rozložíme na stůl.
3
Masovou směsí buď plát potřeme a pak jej srolujeme nebo směs dáme na jeho střed a zabalíme. Roládu pak převážeme nití, aby se během pečení nerozbalovala a položíme do vymaštěného pekáčku s pokrájenou cibulí a česnekem.
4
Pečeme v předehřáté troubě nejprve 40 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení podléváme vodou (pivem) a přeléváme výpekem dle potřeby.
5
Podáváme s bramborovou přílohou, knedlíkem se zelím nebo špenátem. Před servírováním odstraníme nit.
6
*Roláda se dá použít jako studené pohoštění a vychlazená se také lépe krájí.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iren
    Iren |

    31. 3. 2015 08:40

    Vynikajici, vrele doporucuji. Na vyberu speku si dejte urcite zalezet nejvic, kdyz bude dokonale vyuzeny tak bude rolada deluxe jako ta co jsme v nedeli sporadali bezezbytku.

  • Jana Sloupová
    Jana Sloupová |

    29. 8. 2014 18:16

    Roláda je vynikající. Manželovi se s vepřovým zavděčim vždycky, dobrotky takového rázu on zbožňuje :-)) :-D. Mňamina to byla a zítra jí dorazíme :-D haha.

  • Květka
    Květka |

    2. 2. 2013 20:13

    Krájí se líp studená,ale fajnová je tak i tak,mňam!

  • Vladislava Simonová
    Vladislava Simonová |

    9. 1. 2013 13:00

    Před chvílí jsme dojedli a pěkně jí zapili pivečkem.Udělala jsem k ní knedlik ze špenátem a byl to skvělý oběd.Roláda byla šťavnatá a pěkně provoněná.Je to výborný recept a ráda se k němu při vhodné příležitosti vrátím.Děkuji vám.