Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g sušená šunka
    • 250
      g těstoviny nebo gnocchi, špecle...
    • 300
      g kysané zelí okapané
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • cukr krupice dle chuti
    • pepř mletý
    • sůl - je-li třeba
    • zázvor dle chuti (není nutný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.
2
Zelná směs: cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata, přidáme nadrobno pokrájenou šunku (můžeme použít pršut) a ještě krátce osmažíme. Přisypeme okapané zelí, opepříme, přidáme rovnou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lžíci cukru (pak dle chuti můžeme přidat). Vše promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí cca 10-15 minut. Podlévat nebudeme muset, cukr uvolní vodu ze zelí a ta nám na krátké dušení bude stačit. Pak zelnou směs ochutnáme, případně ještě můžeme osolit, osladit či opepřit.
3
Pokud nemáme rádi zázvor, můžeme dochutit česnekem nebo nechat čistě bez dochucení.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea Snížková
    Andrea Snížková |

    18. 7. 2016 16:39

    Výborný recept. Rychlý jednoduchý a moc dobrý!