Autor:

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Sušená šunka 120 g
Těstoviny
nebo gnocchi, špecle...
250 g
Kysané zelí
okapané
300 g
Olej  
Cibule 1 ks
Cukr krupice
dle chuti
 
Pepř mletý  
Sůl
- je-li třeba
 
Zázvor
dle chuti (není nutný)
 
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Postup přípravy:

Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.

Zelná směs: cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata, přidáme nadrobno pokrájenou šunku (můžeme použít pršut) a ještě krátce osmažíme. Přisypeme okapané zelí, opepříme, přidáme rovnou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lžíci cukru (pak dle chuti můžeme přidat). Vše promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí cca 10-15 minut. Podlévat nebudeme muset, cukr uvolní vodu ze zelí a ta nám na krátké dušení bude stačit. Pak zelnou směs ochutnáme, případně ještě můžeme osolit, osladit či opepřit.

Pokud nemáme rádi zázvor, můžeme dochutit česnekem nebo nechat čistě bez dochucení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Novoroční menu pro přátele: Blýskněte se hned na Nový rok! Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Komentáře

  1. Andrea Snížková   18.07.2016 | 16:39 | reagovat |

    Výborný recept. Rychlý jednoduchý a moc dobrý!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web