Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec nebo kuřecí, krůtí či králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli papričky , pasta nebo omáčka dle chuti - není nutné
    • olej
    • 600
      g pekingské zelí pevná světlá část na nudličky pokrájená
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný, cca
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1,5
      lžíce sojová omáčka cca 1 -
    • 100
      ml vývar nebo voda, cca
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo menší kostky, které osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova (pokud máme rádi pikantní jídla, přidáme chilli dle chuti). Po osmažení maso z pánve vyndáme a uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme pokrájené nudličky pekingského zelí a za občasného promíchání zprudka smažíme dosklovata a dozlatava (pouze na skus, nikoliv doměkka). Poté přidáme krátce osmažit k zelí i nastrouhaný zázvor s česnekem, vše promícháme a zalijeme zálivkou umíchanou z vody (vývaru), sojové omáčky a solamylu. Za stálého míchání krátce provaříme, případně ještě dochutíme sojovou omáčkou nebo chilli a odstavíme. Do pánve nasypeme osmažené maso, promícháme a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo rýží. Směs můžeme podávat na zelené části zelného listu a dozdobit bylinkami.
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.