Autor:

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Václavky
pokrájené a krátce spařené v osolené vroucí vodě
250 g
Olej  
Cibule
velká
1 ks
Česnek
dle chuti 2 -
3 stroužek
Moravská slanina
nebo anglická, váhalova... cca
80 g
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín
- není nutný
 
Tymián
nebo majoránka dle chuti
 
Rajský protlak
nebo plechovka krájených loupaných rajčat
120 g
Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Uzeniny

Směs na topinky, toasty, pečivo...:
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, nasekaný česnek a ještě krátce osmažíme. Přisypeme bylinky, přidáme protlak a promícháme. Přisypeme okapané spařené václavky, osolíme, okořeníme a krátce pod poklicí za občasného promíchání podusíme. Je-li třeba podléváme minimálním množstvím vývaru. Pokud jsme použili kyselejší protlak, můžeme přidat i nepatrně cukru krupice. Nakonec můžeme ještě dochutit kořením, česnekem bylinkami solí nebo sojovou omáčkou.

Pokud jsme se rozhodli dělat guláš, postup bude téměř stejný, jen s tím rozdílem, že při dušení přilijeme více vývaru a nakonec budeme guláš zahušťovat jíškou nebo solamylem, případně hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Guláš podáváme s pečivem, těstovinami, bramborovým knedlíkem, rýží...

Do směsi (guláše) můžeme přidat pokrájenou papriku nebo chilli papričku. Pokud chceme směs (guláš) bezmasý, vynecháme slaninu. Jestliže chceme naopak směs (guláš) více masitou, se slaninou přidáme i 200 gramů mletého vepřového masa.

Pokud nemáme k dispozici václavky, můžeme použít bedly nebo hlívu ústřičnou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Komentáře

  1. Sandra   27.08.2016 | 16:53 | reagovat | závadný

    Já taky dělala směs z hlívy a byla boží :)

  2. Sandra   27.08.2016 | 16:52 | reagovat | závadný

    A ještě jsem chtěla napsat, že jsem slaninu vůbec nedala, protože jsem jí neměla

  3. Simonka   21.06.2016 | 6:03 | reagovat | závadný

    Delala jsem z hlivy ustricne a byla to delikateska. Dekuji za skvely recept. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web