Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 100
      g anglická slanina nebo vahalova...
    • 1
      lžíce olej nebo máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      ks rajčata větší, drobně pokrájená
    • italské koření nebo oregano, šalvěj, bazalka... dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce tuku osmažíme společně s pokrájenou slaninou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou hlívu na nudličky a za občasného promíchání dusíme hlívu pod pokličkou až do vypaření přebytečné vody. Pak přidáme krátce osmažit protlak a nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a koření dle chuti. Bez přikrytí povaříme do změknutí rajčat a podáváme.
2
Podáváme s česnekovými tousty, rýží, bramborem, těstovinami, čerstvým pečivem...
3
Pokud vynecháme slaninu, můžeme hlívu po italsku podávat jako bezmasý vegetariánský pokrm.
4
Do směsi lze pro obměnu vmíchat šmakouna, tofu, fazolky, fazole...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gabca
    Gabca |

    17. 1. 2016 20:25

    Vyborna smes. Pouzila jsem ji do testovin.

  • Mikina
    Mikina |

    1. 9. 2015 20:32

    Tak tohle nemělo chybu.