Autor:

Drážďanský špaldový chleba

Snadné
Ingredience
Mrkvová šťáva
s medem (z Plusu Biobio)
350 ml
Špaldová mouka
hladká
600 g
Droždí 1 balíček
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 2 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Drážďanský špaldový chleba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak „nadýchaný“ - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.

Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.

Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Reklama
Mistrovská hra o vajíčko aneb Víte, jak správně na omeletu? Články z

Komentáře k receptu: Drážďanský špaldový chleba

Komentáře

  1. ladislava staffenová   27.06.2008 | 13:30 | reagovat | závadný

    Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

  2. Evangelina Ciprová   27.06.2008 | 11:25 | reagovat | závadný

    Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

  3. ladislava staffenová   26.06.2008 | 9:49 | reagovat | závadný

    Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

  4. ladislava staffenová   24.06.2008 | 20:43 | reagovat | závadný

    zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

  5. Eva Červenková   24.06.2008 | 20:40 | reagovat | závadný

    díky za odpověď!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web