Bramboráky z chleba

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      ks chleba
    • 0,3
      kg měkký salám
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • česnek
    • cibule středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvrdší chleba si nakrájíme na plátky a namočíme ho do vody. Po pár minutách nacucaný chleba rozmačkáme do mísy (zbylou vodu si ponecháme, bude zapotřebí k "dořešení" konzistence těsta).
2
Přidáme najemno pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájený měkký salám, utřený česnek, vejce a ostatní ingredience. Přisypeme hladkou mouku a utvoříme si "bramborákové" těsto. Pokud je těsto hutné, zředíme jej zbylou vodou z namočeného chleba.
3
Pak už jen na rozpáleném oleji (tuku) smažíme po obou stranách.
4
Bramboráky jsou velmi syté a chutné. Zatím každý, kdo je ochutnal, nepoznal, že v nich není špetka brambory a nevěřili, že jsou z chleba. :) Tak ... dobrou chuť přeji.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladislav
    Ladislav |

    24. 10. 2015 10:45

    místo do vody namoím do mléka - namočím asi na 1 hodinu do mléka. Potom směs tyčovým mixerem zcela rozmixuji, aby vznikla hustá hrubá kaše,a do toho potom vše dám,nic nevymačkávám.Maximálně ředím mlékem. ;-)

  • maras
    maras |

    27. 2. 2014 16:54

    Ještě jsou vynikající bramboráky z ponožek.Bramborák z chleba vynikajíci na posrání

  • míla
    míla |

    27. 2. 2014 13:37

    no to je hnus!!!!!!! :-D :'( O:-)

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 2. 2014 17:42

    ...doporučuji namočit místo do vody do vývaru, nedělat moc řídké těsto, jinak se budou při smažení rozpadat... rychlé, levné a jedlé...