Čokoládový fondán - chocolate fondant

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks žloutek
    • 180
      g máslo
    • 180
      g čokoláda měla by být 60%
    • 120
      g cukr krupice
    • 12
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
2
V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté přidáme mouku a naposledy rozpuštěnou čokoládu a vše řádně zamícháme.
3
Keramické misky vymažeme máslem a posypeme moukou a naplíme přibližně do půlky. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180°C.
4
!!! Je opravdu důležité si troubu předehřát až na 180°C a 10 minut dodržet. !!!
5
Fondány vyklopit z misek max. do 2 minut od vyndání z trouby, podávají se hned.
6
K fondánům je dobré podávat zmrzlinu nebo malinovou/jahodovou omáčku.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Zida
    Zida |

    18. 3. 2017 20:06

    dnes jsem vyzkoušela, úplně fantastický. mám menší formičky takže množství pro 2 bylo na 4 fondanty - formučky z Alberta keramické. do trouby jsem to dala pect na horkovzduch na 11 minut - formičky položené na plech vylitý do půlky vodou. byly super, zaprášila jsem je curkem a na talíř dala vedle zmrzku a maliny, foto přikládám, mnaaaaaaaaaaam

  • Barča
    Barča |

    21. 3. 2016 15:43

    Dobrý den, prosím myslíte že by šla místo keramických mističek použít forma na muffiny? Mističky jsem si roztřískala a než seženu nějaké ucházející, tak mi to bude trvat tak tisíc let. Děkuji :)

  • Verča
    Verča |

    13. 2. 2016 21:58

    4 vajíčka + 4 žloutky

  • Jana
    Jana |

    10. 2. 2016 12:43

    do receptu dáváte 4x vajíčka a 4x žloutky? nebo pouze 4x žloutky? předem děkuji za odpověď.

  • Lenka M.
    Lenka M. |

    17. 1. 2016 17:43

    Vše se zadařilo, jen pro příště musím dát jen polovinu cukru, protože to je nepředstavitelně sladké. Pekla jsem na horkovzduch cca 11 min. Jinak recept super.

  • bilaruze
    bilaruze |

    8. 9. 2015 17:24

    Perfektní. Jen opravdu dodržet těch deset minut pečení, aby byl fondán uvnitř opravdu krásně tekutý. V kombinaci s malinovým coulis a troškou zakysané smetany, pohádka. Dělala jsem z rozpisu pro tři osoby, ale protože mám nižší keramické formičky, tak mi rozpis pro tři osoby vyšel na šest. Recept vřele doporučuji a známkuji jedničkou!!!!!