Guláš s hráškem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec lze použít i drůbeží či hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 50
      g špek jemně pokrájený, případně sádlo či olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 80
      g rajský protlak cca
    • 0,5
      l vývar cca
    • 1
      hrnek hrášek (200 ml)
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí, případně králičí, doba vaření se o něco zkrátí. Pokud zvolíme hovězí, doba vaření se o něco víc protáhne. Po osmažení masa přidáme do hrnce protlak s nasekaným česnekem, paprikou pokrájenou na kostičky a také přidáme krátce zasmažit i mletou papriku. Vše zalijeme masovým vývarem a pod poklicí vaříme doměkka na mírném ohni, za občasného promíchání a případně i podlití. Když je maso měkké, přidáme čerstvý nebo mražený hrášek, který krátce zavaříme v guláši, který zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce studené vody nebo jíškou a provaříme. Dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem, česnekem.
2
Podáváme s těstovinami, knedlíkem a klidně i s rýží či chlebem.
3
Pokud zvolíme hrášek ve slaném nálevu, který jsme scedili, necháme v omáčce pouze prohřát, aby se nám nerozvařil.

Komentáře k receptu

  • Josef
    Josef |

    27. 4. 2017 10:08

    Ten kdo dá do guláše mouku je vrah!!!!!!!!

  • Terka
    Terka |

    12. 3. 2017 16:07

    Skvělý gulášek :-*

  • Ilona
    Ilona |

    29. 9. 2016 11:57

    Moc dobré a také snadné.