Guláš (nejen) s hráškem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g uzený špek nebo slanina (případně olej)
    • 400
      g vepřová plec (lze použít i drůbeží, králičí nebo hovězí maso)
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 500
      g vývar dle potřeby, cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění dle potřeby
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený, cca
    • tymián nebo rozmarýn - není nutné!

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vyškvařeném, drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a poté i nasekaný česnek (případně i bylinky dle chuti).
2
Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Před koncem dušení (cca 3-5 minut) přisypeme hrášek, který necháme změknout (pouze na skus, nerozvařit!). Omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě nebo jíškou, případně ještě dochutíme dle chuti solí, pepřem, česnekem, provaříme a můžeme podávat.
3
Příloha může být téměř jakákoliv: brambory, noky, rýže, těstoviny...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata Tůmová
    Renata Tůmová |

    9. 7. 2016 17:25

    Vynikající a velmi snadné, děkuji za recept.

  • pops
    pops |

    19. 1. 2016 14:46

    výbornej 8-)

  • Simona Pražáková
    Simona Pražáková |

    5. 8. 2015 17:54

    Vařila sjem guláš z krůtích kostek a byl výborný.

  • Renata
    Renata |

    11. 7. 2015 23:17

    Skvělé. Děkuji za recept. :-) Moc nám chutnal. :-)