Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g ricotta
    • 250
      g mascarpone
    • 1
      ks kondenzované mléko konzerva
    • 18
      ks cukrářské piškoty cca, zalezi na velikosti formy
    • 3
      ks broskve mensi, nebo 2 vetsi
    • 50
      ml likér tresnovy ( Sherry, Maraschino, Griotka)
    • 30
      g lískové oříšky hrube nasekane
    • toping karamelovy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem).
2
Mascarpone dáme do mísy a po částech přimícháme zkaramelizované Salko. Ricottu propasírujeme přes sítko a přidáme k mascarpone, vymícháme krém. Vymícháme ručně, šlehačem by krém mohl být příliš tekutý.
3
Dortovou formu vysteleme potravinovou fólií (průměr 28 cm). Do misky dáme 150 ml vody a 50 ml likéru a namáčíme piškoty. Piškoty namáčíme rychle z obou stran (velice rychle sají) a klademe na dno formy. Broskve oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokládáme na piškoty (vytvoříme tři kruhy, neděláme stejnoměrnou vrstvu). Naneseme krém, uhladíme, povrch posypeme oříšky a dáme odležet do lednice do druhého dne.
4
Před podáváním ozdobíme karamelovým topingem, krájíme nožem namočeným ve studené vodě (krém nebude ulpívat na noži).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    20. 7. 2012 13:40

    Já jen,jest-li tento recept není až příliš drahý

  • Eva
    Eva |

    28. 10. 2011 16:27

    Kondenzované mléko se dá koupit už zkaramelizované, ušetříte 2 h času na vaření + něco na chlazení a naví je o něco levnější než Salko a chuť má stejnou. :-)