Autor:

Kuře na bazalce

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí čtvrtky 4 ks
Cibule 1 ks
Mrkev 4 ks
Smetana ke šlehání 1 ks
Bazalka  
Hladká mouka  
Kuře na bazalce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Steaky

Kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran ve hladké mouce. Tyto řízky zatáhneme na rozpálené pánvi v oleji, až nám udělají zlatavou kůrčičku. Poté vložíme bokem do pekáče a přikryjeme.

Cibuli nasekanou na měsíčky a mrkev nakrájenou na kolečka vložíme na rozpálenou pánev do výpeku po řízcích. Lehce osolíme dvěma špetkami soli a osmažíme, dokud zelenina nezměkne.

Zeleninovou směsí zasypeme řízky v pekáči a do půl litrového „krýglu“ si vylijeme smetanu, dolijeme studenou vodou a přidáme jednu zarovnanou lžíci hladké mouky. Zde přidáme také hromadu bazalky. Buď čerstvé, nebo té sušené. Já osobně zde používám radši tu sušenou. Jednu lžičku soli a důkladně zamícháme. Toto nám vytvoří omáčku, takže zalijeme obsah pekáče.

V troubě pečeme asi hodinu na 180°C. Jako příloha jsou nejlepší těstoviny penne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Kuře na bazalce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web