Autor:

Kuře na bazalce

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí čtvrtky 4 ks
Cibule 1 ks
Mrkev 4 ks
Smetana ke šlehání 1 ks
Bazalka  
Hladká mouka  
Kuře na bazalce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Steaky

Kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran ve hladké mouce. Tyto řízky zatáhneme na rozpálené pánvi v oleji, až nám udělají zlatavou kůrčičku. Poté vložíme bokem do pekáče a přikryjeme.

Cibuli nasekanou na měsíčky a mrkev nakrájenou na kolečka vložíme na rozpálenou pánev do výpeku po řízcích. Lehce osolíme dvěma špetkami soli a osmažíme, dokud zelenina nezměkne.

Zeleninovou směsí zasypeme řízky v pekáči a do půl litrového „krýglu“ si vylijeme smetanu, dolijeme studenou vodou a přidáme jednu zarovnanou lžíci hladké mouky. Zde přidáme také hromadu bazalky. Buď čerstvé, nebo té sušené. Já osobně zde používám radši tu sušenou. Jednu lžičku soli a důkladně zamícháme. Toto nám vytvoří omáčku, takže zalijeme obsah pekáče.

V troubě pečeme asi hodinu na 180°C. Jako příloha jsou nejlepší těstoviny penne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Kuře na bazalce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web