Kuře na bazalce

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • bazalka
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran ve hladké mouce. Tyto řízky zatáhneme na rozpálené pánvi v oleji, až nám udělají zlatavou kůrčičku. Poté vložíme bokem do pekáče a přikryjeme.
2
Cibuli nasekanou na měsíčky a mrkev nakrájenou na kolečka vložíme na rozpálenou pánev do výpeku po řízcích. Lehce osolíme dvěma špetkami soli a osmažíme, dokud zelenina nezměkne.
3
Zeleninovou směsí zasypeme řízky v pekáči a do půl litrového "krýglu" si vylijeme smetanu, dolijeme studenou vodou a přidáme jednu zarovnanou lžíci hladké mouky. Zde přidáme také hromadu bazalky. Buď čerstvé, nebo té sušené. Já osobně zde používám radši tu sušenou. Jednu lžičku soli a důkladně zamícháme. Toto nám vytvoří omáčku, takže zalijeme obsah pekáče.
4
V troubě pečeme asi hodinu na 180°C. Jako příloha jsou nejlepší těstoviny penne.
Zařazení: Maso Drůbeží Steaky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.