Guláš s česnekovými výhonky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec nebo hovězí kližka, králičí, krůtí či kuřecí maso...
    • 2
      ks cibule
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • olej nebo sádlo, je-li třeba
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      ks slovenská paprika (bílá)
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 200
      g česnekové výhonky dle chuti, 150 -
    • 500
      ml vývar dle potřeby, cca
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájený špek necháme částečně vyškvařit, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova. přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme ho za občasného zamíchání. Sušenou paprikou maso poprášíme, přidáme pokrájenou papriku, nastrouhaný česnek a protlak a vše ještě za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu a dusíme pod poklicí doměkka. Ke konci vaření (cca 7 minut) přisypeme pokrájené česnekové výhonky a dovaříme doměkka (na skus). Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody, provaříme a je-li třeba, dochutíme solí, pepřem, česnekem.
2
Česnekové výhonky můžeme nahradit zelenými fazolkami.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Janovská
    Janovská |

    12. 6. 2016 16:04

    Výborný! Mně by tedy nenapadlo, dát česnekové výhonky do guláše :-[ .

  • Jiřina Hošková
    Jiřina Hošková |

    17. 8. 2015 22:00

    Na doporučení v receptu jsem zaměnila výhonky z česneku, které jsem ještě nikdy nejedla za fazolky. Dala jsem jich asi i o něco více a byl to opravdu skvělý guláš. Kde seženu prosím ty výhonky?