Autor:

Guláš od mámy

Snadné
Ingredience
Hovězí kližka 1 kg
Cibule 1 kg
Rajský protlak 1 plechovka
Paprika - sladká 1 lžička
Pálivá paprika
Majoránka 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Sádlo
nebo olej
 
Hladká mouka 3 lžíce
Masox 1 kostka
Sůl 1 špetka
Guláš od mámy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme, to že se maso přichytává na dně je normální, ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se přípeky ztratí.(pokud máme víc masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podlíváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle do zlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku a asi 3 lžíce mouky a osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlejeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoráku, sůl a dusíme, až je maso měkké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1
4.91 22 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Guláš od mámy

Komentáře

  1. Macouch   03.11.2013 | 12:52 | reagovat |

    Ja toho protlaku davam jen malou plechovecku, a je fakt, ze ho predem ochutnavam, aby byl dobry. A to oprazeni masa bez tuku ma oravdu svuj vyznam. Delat to v podstate s jakymkoliv masem, i s kurecima nohama...

  2. Monca   27.06.2013 | 0:02 | reagovat |

    Recept je asi uplne v poradku, ale je jsem zkusila dat poprve v zivote do gulase protlak a muzu rict, ze uz nikdy vice protlak . A to jsem dala jen lzici a pul toho protlaku, ne cely jak je uvadeno a uplne to zmenilo celou chut. Bylo citit ze zaklad je velmi dobry, ale ta chut protlaku uplne prostoupila tim gulasem a nebylo to vubec ono. Mozna se jednalo o spatne zvoleny protlak, protoze gulas kvuli nemu mel nakyslou chut, kere se uz nealo zbavit a takovou slackokyselou a trochu nahorklou, i kdyz jsem jej nepripalila. Je pravda, ze kdyz sem pak protlak okusila samotny byl sam o sobe presne takovy, nakysly a horky, takze chyba byla asi evidentne ve spatnem protlaku, ale i tak priste uz experimentovat s protlakem byt dobrym, radeji nebudu. Rada z me spatne zkusenosti- nez tam nejaky protlak date, zkuste ho predtim na spicku jazyka jaky je,neni protlak jako protlak a to jsem mela z tech drazsich :-( Co ovsem na receptu velmi ocenuji, je rada osmahnout maso bez tuku na sucho a pak dusit ve vlastni stave. Delala jsem srnci a zverina je normalne dost sucha a bylo vyborne a stavnate, takze takto budu dela uz porad u jakehokliv masa . Dekuji za recept

    1. Pavel   09.01.2016 | 11:31 | reagovat |

      Rajsky protlak by se mel take osmazit, jinak bude kysely ....

  3. henessi   29.09.2012 | 13:02 | reagovat |

    Vyborny gulasek :-).

  4. Jana Hýblová   11.06.2012 | 18:23 | reagovat |

    I když mám svůj oblíbený recept na guláš do trouby a doma nám všem chutná, tak jsem chtěla vyzkoušet zase něco nového. Tento guláš je opravdu vynikající, na přípravu sice složitější než můj oblíbený do trouby, ale doma jsme se shodli na tomto, že tento je ještě úžasnější. Prostě mňaminka:O)))

  5. JanickaR   15.05.2012 | 21:24 | reagovat |

    Vynikající guláš. Už jiný nedělám :)

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web