Autor:

Guláš připravený v troubě

Snadné
Porce: 7
Příprava gulášového základu:
Maso
1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
 
Cibule
750 -
1 kg
Česnek
Palička
1 ks
Masox
pozor na slanost!
2 ks
Rajský protlak
80 -
120 g
Mletá sladká paprika 2 lžíce
Pálivá paprika
Nebo cayenský pepř
 
Gulášové koření 1 lžíce
Škrobová moučka 3 lžíce
Sůl  
Voda 1 l
Guláš připravený v troubě

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.

Po burgundsku: místo vodou zalijeme červeným vínem.

Po debrecínsku: hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.

Po znojemsku: základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.

Po valašsku: guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.

Po kapucínsku: gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.

Po mexicku: podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.

Po pardubicku: varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.

Po segedínsku: varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.

Zdroj: Studio GA

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 86 x
1-
4.72 86 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 86x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Guláš připravený v troubě

Komentáře

  1. veverka45   07.12.2016 | 9:45 | reagovat | závadný

    dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

  2. veverka45   07.12.2016 | 9:40 | reagovat | závadný

    Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

  3. Staáňa   07.12.2016 | 9:38 | reagovat | závadný

    je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

  4. Tinkapletinka   01.04.2016 | 23:25 | reagovat | závadný

    Dělala jsem poprvé před lety a od te doby již jiný nedělám. Proč bych se namáhala ,když toto se udělá samo :-D

  5. Venc   01.04.2016 | 14:48 | reagovat | závadný

    Musím přiznat , že gulášek byl výborný dělal jsem tu odnož z Mexika ....... :-P O:-) Manželka když přišla z práce tak si velmi pochutnala ..... 8-) za mně 1

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web