Autor:

Guláš připravený v troubě

Snadné
Porce: 7
Příprava gulášového základu:
Maso
1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
 
Cibule
750 -
1 kg
Česnek
Palička
1 ks
Masox
pozor na slanost!
2 ks
Rajský protlak
80 -
120 g
Mletá sladká paprika 2 lžíce
Pálivá paprika
Nebo cayenský pepř
 
Gulášové koření 1 lžíce
Škrobová moučka 3 lžíce
Sůl  
Voda 1 l
Guláš připravený v troubě

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.

Po burgundsku: místo vodou zalijeme červeným vínem.

Po debrecínsku: hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.

Po znojemsku: základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.

Po valašsku: guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.

Po kapucínsku: gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.

Po mexicku: podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.

Po pardubicku: varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.

Po segedínsku: varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.

Zdroj: Studio GA

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 73 x
1-
4.75 73 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Guláš připravený v troubě

Komentáře

  1. Teryk   08.02.2017 | 18:22 | reagovat |

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  2. Maruš   07.02.2017 | 12:42 | reagovat |

    Bezva recept plný možností.

  3. veverka45   07.12.2016 | 9:45 | reagovat |

    dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

  4. veverka45   07.12.2016 | 9:40 | reagovat |

    Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

  5. Staáňa   07.12.2016 | 9:38 | reagovat |

    je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web